Hlavní navigace

První pohled na Office 15

Minulý měsíc jsme informovali o vydání tzv. Technical Preview verze Office 15, která byla Microsoftem určena jen omezenému počtu testerů a tedy neveřejná. Screenshoty jedné takové verze se však dostaly na internet.
Martin Tábor 18. 3. 2012

Sdílet

V podstatě první oficiální zmínka o „Office 15“ je stará pouze něco kolem měsíce. Tehdy Microsoft na svém blogu uveřejnil informaci o verzi Technical Preview, do které vývoj nového kancelářského balíku dospěl. Vzhledem k terminologickému označení sestavení je zřejmé, že se s největší pravděpodobností jedná o verzi, která je konečné podobě ještě velmi vzdálena, avšak určitý obrázek o zamýšleném výsledku si bezpochyby učinit lze. Nové Office 15 se tak jeví jako hybridní aplikace, která má grafické prvky z Metra, avšak zřejmě poběží stále v prostředí klasického desktopu.

MS Office 15 Word

Při spuštění většiny aplikací kancelářského balíku uživatele přivítá spouštěcí obrazovka, která je v celoobrazovkovém a ne náhodou přizpůsobena spíše pro širokoúhlé displeje. Při otevření dokumentu se však již zobrazí „klasické“ rozhraní, ne nepodobné Office 2010, snad pouze s tím rozdílem, že tzv. pás karet Ribbon je ve výchozím stavu skrytý. U aplikace Word je dále zajímavostí, že bude svým určením nově zaměřena i na čtení dokumentů.

MS Office 15 PowerPoint

Z tohoto důvodu byl do Wordu dodělán speciální „čtecí“ mód, který umoží např. i otevření dokumentu na místě, kde bylo předchozí čtení ukončeno. Office si navíc bude podle všeho i mnohem lépe rozumět s velmi rozšířeným formátem PDF.

Zdroj: neowin.net

Autor článku