Hlavní navigace

První mobil s projektorem

Výrobce mobilních telefonů představil první model, který disponuje plnohodnotným projektorem, jenž zvládá až padesátipalcový obraz. Jedná se o na první pohled nenápadný model I7410.
David Sillmen 11. 3. 2009

Sdílet

Vize toho, že se do mobilních telefonů v dohledné době nacpe prakticky vše kolem technologií, se začínají stále více naplňovat. Společnost Samsung tak nyní představila model I7410, na kterém na první pohled není nic zvláštního. Ovšem už na druhý si všimnete integrovaného projektoru. Je přitom jedno, co s jeho pomocí projektujete na plátno – může to být powerpointová prezentace, videoklip nebo celý film. Záleží jen na tom, co je uloženo v útrobách telefonu, který je na to samozřejmě přizpůsoben a vedle 150 MB interní paměti nabízí i microSD slot pro až 16 GB paměťové karty.

Projekční velikost je úctyhodných padesát palců, takže se nemusíte zaleknout ani většího plátna. Takzvaná Digital Light Processing technologie se stará o potřebnou světelnou sílu, aby bylo možné vybrané materiály prezentovat. Telefon jinak nabízí 3,2 palcový dotykový AMOLED displej či pětimegapixelový fotoaparát, který zvládá i nahrávání v QVGA rozlišení, a to patnácti snímky za sekundu. Samsung se chystá vypustit tento model již v létě tohoto roku. Zatím však nespecifikoval cenu.

Zdroj: GadgetVenue

Autor článku