Hlavní navigace

Prosinec 2015 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

První místo mezi novinkami minulého měsíce prosince s pěkným náskokem obsadila aplikace,která zobrazuje základní informace o vašem operačním systému Windows. Druhou příčku pak okupuje nástroj pro čištění počítače od zbytečných souborů.
Coudy 23. 1. 2016

Sdílet

Jako každý měsíc, i tentokrát vám přinášíme přehled patnácti novinek, které si uživatelé nejčastěji stáhli z katalogu Stahuj.cz. Na pomyslném prvním místě se objevil s pěkným náskokem software, která zobrazuje základní informace o vašem operačním systému Windows. Druhé místo pak obsadila jednoduchá aplikace pro čištění počítače od zbytečných souborů. Na pomyslném třetím místě se nachází výborná aplikace pro zpřístupnění skrytých nastavení internetového prohlížeče Firefox.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  Win Product Key Viewer Freeware 179
2.  UPCleaner  Freeware 130
3.  Jailbreak VPN Freeware 121
4.  Ferrari Security Scan Freeware 104
5.  Do Your Data Recovery Shareware 102
6.  Easy Services Optimizer Freeware 93
7.  DeadLock Freeware 87
8.  Security Camera Suite Freeware 83
9.  Simple MP3 Cutter Joiner Editor Freeware 81
10.  Padvish Antivirus Freeware 81
11.  StreamStudio Freeware 79
12.  Secure Hunter Anti-Malware Pro Shareware 73
13.  Music Download Xtreme Freeware 66
14.  myNetPCB Freeware 63
15.  VoiceMeeter Freeware 62

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

1. Win Product key Viewer

Na prvním místě našeho žebříčku se s náskokem umístila aplikace Win Product Key Viewer, která zobrazuje základní informace o vašem operačním systému Windows, ať už se jedná o verzi, edici, architekturu nebo licenční (aktivační) klíč. Takové údaje lze okamžitě uložit do systémové schránky (clipboardu) a později použít jinde. Aplikace je minimalistická, nenabízí žádné možnosti konfigurace nebo přizpůsobení, pouze zobrazuje informace o OS. Výhodou aplikace je, že nevyžaduje instalaci a je přenosná.

Pohled na aplikaci Win Product Key Viewer

2. UPCleaner

Na druhém místě se umístila velmi zajímavá aplikace UPCleaner. Jedná se v podstatě o nástroj pro čištění počítače od zbytečných souborů, a tedy částečnou optimalizaci běhu systému. Program se zaměřuje na vyhledání a odstranění nevyžádaných souborů a cookies, přičemž nabízí volbu mezitím, co vymazat a co naopak ponechat. Současně se aplikace stará o bezpečí při surfování na internetu. Aplikuje zabezpečení proti softwaru třetích stran, který se pokouší o nevyžádané změny v nastavení. Nechybí ani widget pro sledování aktuálního využití CPU nebo rychlosti stahování nebo uploadu. 

3. Jailbreak VPN

Pomyslnou třetí příčku obsadila velice zajímavý software s názvem Jailbreak VPN. Jedná se o aplikaci, prostřednictvím které se můžete připojit k virtuální privátní síti a anonymně surfovat na webu. Umožňuje neomezené procházení webových stránek, které jsou v některých zemích zakázané nebo blokované (například Netflix, BBC), a to s rychlostí až 500 Mb/s. Aktivace VPN nevyžaduje prakticky žádnou konfiguraci ze strany uživatele, vše je řízeno jediným tlačítkem v okně aplikace. Nechybí statistiky ohledně množství odeslaných a přijatých dat.

Pohled na jednoduchou aplikaci jailbreak VPN

Další užitečné aplikace

Na pomyslné čtvrté příčce se umístil program Ferrari Security Scan je speciální edice produktu Kaspersky Security Scan umožňující provádět bezplatný real-timový (v reálném čase) sken i plánovanou kontrolu vašeho počítače a upozorňovat na případné viry nebo další bezpečnostní hrozby. Uživatel díky programu získá představu, jaké hrozby jsou v systému přítomny. Po dokončení kontroly program doporučí vhodné řešení, jak se těchto problémů efektivně zbavit.

Na pátém místě se umístila aplikace s názvem Do Your Data Recovery je aplikace pro obnovu dat. Dokáže pracovat se smazanými soubory, soubory z naformátovaných disků nebo nepřístupnými soubory. Data je schopen obnovit z různých zařízení, ať už je to PC, notebook, multimediální přehrávač nebo telefon. Aplikace nabízí jednoduchou volbu obnovy pouze určitých typů souborů, například videí, fotografií, e-mailů, zvukových souborů nebo dokumentů. Program podporuje souborové systémy FAT 12/16/32, exFAT, NTFS, NTFS 5, ext 2, ext 3.

Poslední zmíněnou aplikací je Easy Services Optimizer je aplikace, která automaticky roztřídí aktivní systémové služby na ty, které nejsou nutné pro plynulý a bezproblémový běh systému a na ty, které by mohly způsobit v případě ukončení problémy se stabilitou OS. Aplikace zobrazí veškeré běžící služby v přehledném seznamu, kde současně uvádí základní informace o každé z nich. Nedílnou součástí aplikace jsou i čtyři režimy optimalizace. Defaultní režim nemění aktuální nastavení, nouzový režim umožňuje zakázání některých služeb bez jakéhokoli rizika, tweakovací režim nabízí optimalizaci pro zajištění vyššího výkonu, extrémní režim pak aplikuje ještě vyšší úrovně optimalizace.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty