Hlavní navigace

Prosinec 2014 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

<p>&#160;</p>
Závěr roku přinesl multimediální aplikace pro sledování televize, poslech rádií i stahování videí z YouTube. S novými programy budete moci snadno spravovat také zařízení s Androidem nebo vytvářet obrázkové slideshow.
Roman Polášek 21. 1. 2015

Sdílet

Jako každý měsíc, i tentokrát vám přinášíme přehled patnácti novinek, které si uživatelé nejčastěji stáhli z katalogu Stahuj.cz. Nejvíce pozornosti tentokrát získal u uživatelů internetový prohlížeč, aplikace pro sledování televize na počítači a program pro vytváření 3D modelů z fotografií.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  Seznam.cz prohlížeč Freeware 1642
2.  České a slovenské TV Freeware 466
3.  Smart3DCapture Free Freeware 236
4.  YouTube by Click Freeware 232
5.  AirDroid Freeware 172
6.  9Droid Freeware 159
7.  Česká rádia Freeware 146
8–9.  Cofeshow Freeware 144
8–9.  PRIMA Image Racer Freeware 144
10.  SkyShield Antivirus Freeware 129
11.  Extreme Tux Racer Freeware 128
12.  YouTube Keeper Freeware 102
13.  MyPCInfo Freeware 98
14.  Icecream Slideshow Maker Freeware 85
15.  Q4Search Freeware 77

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

1. Seznam.cz prohlížeč

Nejvíce pozornosti přitáhl mezi novými programy internetový prohlížeč populárního českého vyhledávače. Je úzce provázán s jeho nabízenými webovými službami, takže poskytuje snadný přístup k mapovým podkladům, zprávám či vyhledávání zboží v internetových obchodech. Prohlížeč neobsahuje žádné nebezpečné doplňky a dokonce brání v jejich instalaci, aby nemohl být ohrožen počítač uživatele. Vzhledem k nízké zralosti aplikace však doporučujeme držet se spíše prověřených internetových prohlížečů.

<p>Ukázka zobrazení stránky v prohlížeči</p>

Ukázka zobrazení stránky v prohlížeči

Ukázka zobrazení stránky v prohlížeči

2. České a slovenské TV

Jestliže chcete sledovat televizi i na svém počítači prostřednictvím internetu, můžete vyzkoušet program, který se umístil na druhém místě. Aplikace poskytuje odkazy k dostupným streamům televizního vysílání českých a slovenských televizních stanic. Ke správnému fungování je třeba mít nainstalovaný VLC Media Player, který dokáže video přenosy přehrávat. Aplikace však nijak negarantuje fungování nabízených odkazů.

<p>Nabídka aplikace obsahuje většinu nejrozšířenějších televizních kanálů</p>

Nabídka aplikace obsahuje většinu nejrozšířenějších televizních kanálů

Nabídka aplikace obsahuje většinu nejrozšířenějších televizních kanálů

3. Smart3DCapture Free

Třetí příčku v žebříčku nejvíce stahovaných novinek získala originální a propracovaná aplikace Smart3DCapture Free. Na základě vložených fotografií dokáže vytvářet 3D modely pro prohlížení či další použití. Stačí pečlivě vyfotografovat objekt ze všech stran a poté nechat aplikaci všechny fotky zpracovat. Díky pokročilým algoritmům je zpracování velmi rychlé a nabízí kvalitní výsledek. Do podoby 3D modelu si tak můžete převést nejen drobné předměty, ale i lidské postavy nebo celé domy. Záleží jen na tom, aby byl vybraný předmět do detailu nafocen. Vždy však počítejte s tím, že pro kvalitní výsledek jsou potřeba desítky až stovky fotografií.

Na domovské stránce aplikace můžete nalézt ukázku vytvořených modelů. V bezplatné verzi však počítejte s omezením velikosti vstupních fotografií i velikosti výstupního modelu. Rovněž lze program používat jen k nekomerčním účelům. I tak se však jedná o výbornou aplikaci ukazující možnosti dnešního softwaru a aplikace složitých algoritmů pro dříve nepředstavitelné úkoly.

<p>Se Smart3DCapture Free můžete vytvořit 3D modely z pouhých fotografií</p>

Se Smart3DCapture Free můžete vytvořit 3D modely z pouhých fotografií

Se Smart3DCapture Free můžete vytvořit 3D modely z pouhých fotografií

Další užitečné aplikace

Vlastníte-li telefon či tablet s Androidem, jistě vám přijdou vhod aplikace, které pomohou se správou obsahu vašeho zařízení. První z nich je AirDroid. Umožňuje prostřednictvím sítě přistupovat k vašemu zařízení, spravovat kontakty, sms zprávy, fotografie, hudbu, videa i další soubory. Navíc umožní přenést komunikaci z aplikací na váš počítač, kde může být na klasické klávesnici výrazně rychlejší a pohodlnější.

Druhou aplikací pro správu zařízení se systémem Android je 9Droid. Nabízí rovněž kompletní správu obsahu a navíc slouží i jako portál pro stahování dalšího obsahu. Přímo z programu tedy budete moci instalovat nové aplikace.

Jestliže rádi fotografujete a následně chcete své fotografie zajímavě prezentovat, můžete vytvořit slideshow. Tu lze doplnit zajímavými přechody mezi fotkami a také lze vytvořit lepší atmosféru hudbou na pozadí. Právě k tomuto účelu můžete použít Cofeshow nebo aplikaci Icecream Slideshow Maker.

Posledním doporučeným programem je Q4Search. Jde o netradiční vyhledávací aplikaci, která se chová trochu odlišně než klasický internetový prohlížeč. Vyhledávání zde probíhá na základě typu informace, kterou chcete vyhledat. Jedná se například o hudbu, videa, torrenty, hry či elektronické knihy. Nemusíte tedy vybírat web, ale jen to, co chcete hledat.

Autor článku