Hlavní navigace

Prosinec 2013 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

Závěr roku patřil především užitečným utilitám, multimediálním aplikacím a nezapomnělo se ani na hry. Mezi novinkami nechybí ani bezplatné cloudové úložiště nebo možnost zálohy telefonů s Androidem.
Roman Polášek 8. 1. 2014

Sdílet

Poslední měsíc roku 2013 uzavíráme kompletně freewarovým žebříčkem nejstahovanějších aplikací. Jejich pořadí je tentokrát velmi vyrovnané a navíc mezi nimi nalezneme spoustu povedených programů, které jistě stojí za vyzkoušení. Přední příčky obsadily programy pro stahování videí, snadnou aktualizaci aplikací nebo opravu Internet Exploreru. Pod bližším představením těchto aplikací naleznete také další tipy a doporučení na programy, které by určitě neměly ujít vaší pozornosti.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  ChrisPC Free VideoTube Downloader Freeware 295
2.  OUTDATEfighter Freeware 292
3.  Repair Internet Explorer Freeware 242
4.  Roccat Power-Grid Freeware 240
5.  Real Chess Freeware 233
6.  ZOTAC WinUSB Maker Freeware 193
7.  Tresorit Freeware 185
8.  MondoPlayer Freeware 177
9.  Plánovač směn Freeware 176
10.  Sound Valley Freeware 161
11.  SyncDroid Freeware 160
12.  Patch My PC Freeware 158
13.  Super Police Racing Freeware 154
14.  AlfaReader Freeware 152
15.  Tricky Truck Freeware 136

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

1. ChrisPC Free VideoTube Downloader

Vítězem mezi novinkami měsíce prosince se stala aplikace pro pohodlné stahování internetových videí. Po spuštění aplikace stačí vložit adresu internetové stránky, na které je video umístěno, případně odkaz přetáhnout myší nad okno programu. Poté můžete vybrat rozlišení, ve kterém bude video staženo a zahájit stahování. Celý proces je tak velmi jednoduchý. Aplikace podporuje pro stažení až FULL HD rozlišení a mezi formáty nechybí MP4, ani nový WebM. Po stažení můžete navíc video zkonvertovat pomocí již připravených nastavení. Mezi nimi naleznete například i přichystané konfigurace přímo pro iPhone nebo iPad.

Mezi podporovanými servery nechybí samozřejmě YouTube, Vimeo, Flickr a mnozí budou mít radost i z podpory webů pro dospělé. Při instalaci je nabízena i instalace softwaru třetí strany, kterou lze ale odmítnout.

ChrisPC Free VideoTube Downloader vám pomůže se stažením internetových videí

ChrisPC Free VideoTube Downloader vám pomůže se stažením internetových videí

ChrisPC Free VideoTube Downloader vám pomůže se stažením internetových videí

2. OUTDATEfighter

Aby byly aplikace ve vašem počítači neustále aktuální, zajistí program OUTDATEfighter. Najde všechny nainstalované programy a zjistí, pro které z nich existuje novější verze. Poté nabídne přehledný seznam aplikací, z nichž si můžete vybrat, které z nich se mají stáhnout a následně nainstalovat.

Současně aplikace nabízí i možnost odinstalování aplikací pro uvolnění místa a také aktualizaci systému Windows. Díky rozhraní v češtině je navíc práce s aplikací jednoduchá pro všechny.

OUTDATEfighter najde a zobrazí všechny programy, které nejsou nainstalovány ve své poslední verzi

OUTDATEfighter najde a zobrazí všechny programy, které nejsou nainstalovány ve své poslední verzi

OUTDATEfighter najde a zobrazí všechny programy, které nejsou nainstalovány ve své poslední verzi

3. Repair Internet Explorer

Nechová se Internet Explorer ve vašem systému správně a zobrazuje jenom bílou obrazovku? Tento známý problém je možné opravit aplikací, která se umístila na třetí příčce. Repair Internet Explorer je jednoúčelová utilita, jejíž pomocí lze obnovit soubory Internetu Exploreru a opravit tak chyby, ke kterým občas dojde. Výhodou aplikace je, že nemění vaše nastavení, jen soubory nutné pro fungování programu.

S programem Repair Internet Explorer můžete opravit tento prohlížeč v případě chybného chování

S programem Repair Internet Explorer můžete opravit tento prohlížeč v případě chybného chování

S programem Repair Internet Explorer můžete opravit tento prohlížeč v případě chybného chování

Další užitečné aplikace

Hned za nejúspěšnější trojicí aplikací najdete program Roccat Power-Grid, jehož pomocí můžete prostřednictvím svého telefonu nebo tabletu ovládat počítač. Můžete s ním například měnit hlasitost, pozastavit či spustit přehrávání multimédií, rychleji spouštět aplikace nebo monitorovat vytížení hardwaru počítače. Programu jsme se více věnovali a podrobnější informace si můžete přečíst v našem článku. Další aplikací, kterou můžete použít spolu se svým mobilním zařízením s Androidem, je SyncDroid. Je určena pro snadný přenos dat a také pro zálohu obsahu telefonu či tabletu. Pomocí této aplikace budete moci později data také obnovit.

Hledáte-li kvalitní a bezplatné cloudové úložiště pro svá data, pak jistě vyzkoušejte Tresorit. V základu nabízí 5 GB zdarma pro každého. K tomu nechybí vysoké zabezpečení, selektivní synchronizace složek, možnost sdílení dat a také klientské aplikace pro mobilní operační systémy. Více se o aplikaci dočtete v naší recenzi.

Tresorit dobře poslouží pro zálohu i sdílení vašich dat

Tresorit dobře poslouží pro zálohu i sdílení vašich dat

Tresorit dobře poslouží pro zálohu i sdílení vašich dat

Vhod může přijít také program ZOTAC WinUSB Maker, jehož pomocí snadno vytvoříte USB instalační médium se systémem Windows. Využijete jej především při instalaci systému na zařízeních bez optické mechaniky.

Ve volných chvílích se můžete dobře zabavit četbou v aplikaci AlfaReader, která poslouží i jako jednoduchý správce elektronických knih. Hráči pak mohou vyzkoušet povedenou hru Tricky Truck nebo pro náročnější zábavu Real Chess.

Autor článku