Hlavní navigace

Proč Xbox nikdy nebude mít prohlížeč

Ač je Microsoft otcem současného nejpopulárnějšího internetového prohlížeče, jeho konzole jako jediná vlastní prohlížeč nemá. Na otázku proč odpověděl známý analytik Michael Patcher. Microsoft chce mít kontrolu a vydělávat.
Jiří Škrampal 25. 5. 2010

Sdílet

Když zabrousíme do současné konzolové generace, můžeme si všimnout, že PS3 má v sobě internetový prohlížeč zabudovaný, pro Nintendo Wii se dá zdarma stáhnout, jen Xbox 360 jako by se o něj ani nepokoušel.

Microsoft by jistě s prohlížečem technické problémy neměl, svoji verzi Internet Exploreru mají dokonce i mobilní telefony s Windows Mobile. Microsoft jednoduše nemá zájem na tom, aby uživatelé Xbox Live mohli volně brouzdat internetem.

Ve svém pořadu Patch Attack řekl populární analytik herního byznysu Michael Patcher, že už teď přes Xbox Live funguje celá řada služeb jako Facebook.

Tyto služby ale fungují jinak, než když se připojíte přímo z prohlížeče, nad aplikací i daty má stoprocentní kontrolu Microsoft.

Podle Patchera je jen otázkou času, než budou pomocí podobného klienta k dispozici i služby jako Amazon a z každé uskutečněné transakce bude mít Microsoft svůj podíl. Přes normální prohlížeč by samozřejmě neměl ani dolar.

Zdroj: www.gametrailers.com

Autor článku