Hlavní navigace

Připojte se k vašemu PC z iPhone

Společnost Splashtop představila stejnojmennou aplikaci pro iPhone a iPod Touch, která vám umožní připojit se z vašeho telefonu na počítač s Windows. Díky této adaptaci vzdálené plochy budete mít plochu svého počítače přístupnou odkudkoli.
David Procházka 20. 11. 2010

Sdílet

Zařízení iPhone a iPod Touch se dočkají díky programu Splashtop plnohodnotného připojení ke vzdálené ploše počítače s Windows. Displej iPhone není k připojení sice úplně ideální, základní orientaci na ploše Windows ale umožňuje. Vzdálená plocha pro iPhone a iPod Touch umožňuje uživatelům sledovat filmy, poslouchat hudbu nebo přistupovat k jakémukoli jinému souboru či programu v systému Windows. Dále umožňuje plný přístup k webovým prohlížečům přímo z mobilního zařízení. K připojení je možno využít komunikační technologie 3G či Wi-Fi.

Vzdálená plocha Splashtop vám umožní:

  • ovládat počítač s Windows, jako byste byli přímo před ním
  • přístup ke všem souborům a programům, včetně Microsoft Office bez nutnosti synchronizovat soubory
  • sledování videa (včetně flash) a poslouchání hudby (streaming)
  • připojení k více počítačům – paměť na IP adresy
  • intuitivní ovládání s využitím zoomu a gest

Pro iPad je tato aplikace dostupná již od října tohoto roku a naleznete ji na App Store za přijatelné 2 dolary. Tato nová verze pro iPhone vyjde na poloviční sumu a za to opravdu stojí. V kuloárech se hovoří o tom, že verze aplikace pro Android je také doslova za dveřmi. Majitelům těchto zařízení se tak rozšíří využitelnost jejich přístroje o zcela novou funkci, která je v praxi velmi užitečná. Předpokládá ale, že váš počítač necháte zapnutý, což je z dlouhodobého ekonomického hlediska vzhledem ke spotřebě energie značně nevýhodné.

Zdroj: PCMag

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty