Hlavní navigace

Poslední sestavení Windows 10 je plné chyb

Microsoft vydal před pár dny již třetí veřejné testovací sestavení Windows 10. Přestože se jedná teprve o druhý build, který půjde stáhnout jako samostatné ISO, je sestavení 9879 spíše než na nové funkce bohaté na závažné chyby a nestabilitu.
Martin Tábor 25. 11. 2014

Sdílet

Windows 10 Technical Preview může každý stahovat již od začátku října. Již méně známo je to, že za tu dobu stačil Redmond přijít již s dvěma dalšími buildy, takže celkový počet veřejných sestavení aktuálně dosahuje čísla tři. Pakliže se ovšem rozhodnete pro stažení obrazu disku ISO z výše uvedeného odkazu, stejně se na počátku setkáte s vůbec prvním říjnovým sestavením a k poslednímu jste zatím nuceni podniknout dlouhou cestu skrze speciální nabídku přímo v systému (viz obrázek níže). Zde si také před vyhledáním dostupných upgradů můžete vybrat mezi režimem Slow (výchozí) a Fast, přičemž nejnovější build č. 9879 se nabídne pouze v druhém případě a je tak určen pro odvážnější testery. Zajímavostí je, že ač Microsoft plánuje build 9879 konečně vydat také ve formě aktualizovaného obrazu ISO, oproti minulým sestavením je tentokrát systém velice nestabilní.

Windows 10 TP (build 9879)

Již po krátkém testování se setkáte s nemilými projevy typu chybějících položek na hlavním panelu či v nabídce Start, kompletním zmizením všech oken či také s pádem OS a „modrou“ obrazovkou smrti. Perličkou je na některých počítačích i restart systému namísto vypnutí. Jak se však zdá, build 9879 již nic nezastaví a ISO skutečně vznikne. Dobrou zprávou je, že aktualizace Windows TP nemusí probíhat jen instalací nových sestavení, ale rovněž i přes distribuci klasických záplat Windows Update. Redmond tak přislíbil vydání potřebných oprav, jejichž příprava se však protáhne a do světa se podívají nejdříve v příštím týdnu. Teprve poté by mělo být nejnovější sestavení nabídnuto k instalaci i v konzervativnějším režimu Slow, jenž je určen pro nejširší masy testerů.

Zdroj: winsupersite.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty