Hlavní navigace

Polovina Američanů je na sociálních sítích

Studie odhalila, že polovina Američanů má profil na některé ze sociálních sítích. Tím se z Facebooku, MySpace či Twitteru stává opravdu zásadní médium a zároveň podklad, na kterém může internet dále stavět.
David Sillmen 12. 4. 2010

Sdílet

Podle studie, která byla provedena organizací Arbitron and Edison Research, má takřka polovina všech Američanů starších dvanácti let jeden nebo více profilů na sociálních sítích. Studie zároveň dokládá, že používání sociálních sítí není limitováno věkem. Zhruba 78% teenagerů a 77% lidí ve věku osmnácti až čtyřiadvaceti let má aspoň jeden profil. Dvě třetiny lidí mezi pětadvaceti a čtyřiatřiceti lety mají profil na sociální síti.

Nejenže stále více lidí má profil na některé ze sociálních sítí. Podle všeho jsou tyto sítě také čím dál tím více používány. Zhruba třicet procent Američanů přítomných na sociálních sítích tvrdí, že je navštěvují několikrát za den. Stejný výzkum provedený loni přitom tuto vlastnost dokládal pouze u osmnácti procent Američanů s profilem.

Ze sociálních sítí se tak přinejmenším ve Spojených státech amerických stalo mainstreamové médium. A jak známo, v USA se určují technologické trendy pro celý svět. Poprvé v historii tohoto průzkumu navíc Američané uvedli, že internet je důležitějším médiem než televize. Dost možná je to právě díky sociálním sítím, které lidi na internetu dosud nemyslitelným způsobem propojují a zprostředkovávají nejrůznější obsah. Mohou to být právě sociální sítě, na nichž bude postaveno další směřování internetu jako takového.

Zdroj: Hothardware

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty