Hlavní navigace

Podíl Google Chrome prudce roste

Z nejnovějších statistik rozložení internetových prohlížečů mezi uživateli vyplývá, že Firefox a Internet Explorer lehce ztrácí, naopak Opera a Chrome roste. Právě Chrome se stává stále oblíbenějším a blíží se desetiprocentní hranici tržního podílu.
David Procházka 3. 12. 2010

Sdílet

Google Chrome je zatím nejvíce se rozvíjejícím internetovým prohlížečem a to jak v oblasti vývoje nových verzí, tak v oblasti zisku nových uživatelů. Jen za poslední měsíc získal Chrome navíc jedno procento uživatelů. Analytici to připisují jednak všeobecnému trendu přechodu uživatelů od jiných prohlížečů a dále nové verzi Chrome 7. Právě tato verze Chrome si sama o sobě drží podíl téměř 6 procent trhu. Nezanedbatelný vliv na vzestup prohlížeče Google Chrome má také Google TV. Tato služba se v budoucnu bude rozšiřovat, takže lze předpokládat, že podíl tohoto prohlížeče ještě poroste.

 

O celé jedno procento podílu naopak klesla oblíbenost prohlížeče Internet Explorer, jehož obliba pravidelně klesá. Microsoft musí doufat, že se tento trend zlomí finální verze IE 9, nelibost uživatelů k tomuto prohlížeči se ale bude lámat jen velmi těžko. Firefox si pohoršil jen o dvě setiny procenta. Nejde tedy o nijak výrazný pokles a Firefox si tak drží své druhé místo na trhu. Minoritní, ale přesto oblíbená Opera má nyní na desktopech více než dvouprocentní podíl. Využívání mobilní verze Opera Mini pak přináší společnosti Opera Software další necelé procento tržního podílu. Ostatní prohlížeče se drží v oblasti 0 až 5 procent a tvoří tak minoritu.

Zdroj: DT

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty