Hlavní navigace

Pirátství na 3DS už 24 hodin po launchi

Jen necelých 24 hodin po oficiálním vydání nového handheldu v Japonsku se objevila videa, která ukazují, jak dobře si 3DS rozumí s R4 kartou, určenou pro spouštění "záložních kopií" her.
Jiří Škrampal 28. 2. 2011

Sdílet

I když se nejedná o plnohodnotný jack nového 3DS, určitě je na místě překvapení, že Nintendo do nového hardwaru nezapracovalo nějakou formu ochrany před obávanou kartou R4, proti které japonský herní gigant bojuje po celém světě už několik let.

Jak ukazuje video, na 3DS karta funguje stejně dobře, jako na starším DS a DSi. Není tedy problém na handheldu rozjet jakýkoliv homebrew software, včetně leaderů ROM pro hraní pirátských verzí her.

O ochraně her určených přímo pro 3DS to sice nic konkrétního nevypovídá, v příliš dobrém světle to inženýry Nintenda ale neukazuje.

Pirátství bylo v poslední handheldové generaci velký problém a jak Sony s PSP, tak Nintendo s DS odhadují vzniklé škody na milony dolarů. Velká míra pirátství také neoficiálně stojí za úbytkem tříáčkových her pro handheldy v posledních letech.
 

Zdroj: www.kotaku.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty