Hlavní navigace

Organizace chtějí od Skypu transparentnost

Skype je jednou z nejpoužívanějších služeb pro hovory na internetu, s čímž bezesporu souvisí i otázka zabezpečení a ochrany soukromých informací uživatelů. Microsoft však v tomto ohledu zatím rozhodně není dobrým příkladem.
Martin Tábor 27. 1. 2013

Sdílet

Jedním z velkých nebezpečí pro firmy je bezesporu tzv. průmyslová špionáž. Své k tomu jistě mohou říci např. i některé padělky z Číny, u nichž se v dnešní době již zdaleka nemusí jednat pouze o neumělé a nefunkční napodobeniny, ale naopak o zcela provozuschopný výrobek, který v řadě případů vystupuje pod vlasní značkou a s ohledem na prodejní cenu je pro ostatní výborky „seriózní“ konkurencí. Značný podíl na tom má i reverzní inženýrství, avšak tyto postupy nejsou rozhodně vhodné a plně použitelné vždy.

Ilustrační obrázek

Síť Skype disponuje v současné době cca 600 miliony uživatelů a při akvizici této společnosti Microsoftem prý v jistých kruzích panovaly vážné obavy, aby brzy nezačalo docházet k odposlouchávání některých velkých subjektů, které Skype využívají. Jedná se bezesporu i o novináře, kteří mají značný problém především v případě čínské verze Skypu. Oběti však mohou pocházet i z nejpočetnějších řad soukromých uživatelů, kteří mají v případě Skypu rovněž nedostatečné množství informací, jak Microsoft s jejich soukromými údaji nakládá a např. jak dlouho skladuje konverzaci z chatu.

Skype na Windows Store

Nutno říci, že k jistým uníkům již došlo, a tak se nyní čeká na oficiální vyjádření MS, které se má vztahovat k oficiálnímu dopisu, který redmondské firmě zaslalo několik velkých organizací. I když ostatní globální hráči jako Google nebo Twitter mají též určité nedostatky, v otázce ochrany osobních údají jsou zkrátka mnohem transparentnější a zveřejňují jasná pravidla či např. výroční zprávy.

Zdroj: theverge.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty