Hlavní navigace

Opera Mini míří do iPhone

Společnost Opera právě oznámila, že uvolnila svůj produkt Opera Mini na App Store, tak, aby si jej mohli majitelé zařízení iPhone a iPod Touch stahovat. Je velmi pravděpodobné, že do budoucna půjde o TOP 10 aplikaci na App Store.
David Procházka 13. 4. 2010

Sdílet

Opera je nyní patrně nejpoužívanějším mobilním prohlížečem, dohromady má více než 50 milionů uživatelů. Opera Mini je prohlížeč internetových stránek určený pro mobilní telefony a jiná mobilní zařízení založené na různých platformách. Nejedná se tak úplně o běžný prohlížeč, ale více o grafický terminál, kde je požadovaná stránka vzhledově i datově upravena a poté zaslána na mobilní zařízení. Tady ji Opera Mini zobrazí na displeji dle jeho rozlišení. Kromě této mobilní aplikace nabízí Opera vylepšenou verzi Mobile. Bohužel, stálým vylepšováním verze Mini se rozdíly mezi oběma verzemi výrazně zmenšily.

 

Nová Opera Mini pro Apple obsahuje stejné funkce jako na jiných platformách. Pro ty z vás, kdo nemají na svém iPhone zapnuta neomezená data nabídne komprimaci webového obsahu tak, abyste za přenesená data zaplatili co nejméně. Komprimace přenášených dat se hodí také v sítích, kde má operátor s rychlostí svých dat problémy. Opera Mini bude finálně na App Store uvolněna během 24 hodin a očekává se velký zájem ze strany majitelů Apple zařízení. Opera tímto udělala další krok k ovládnutí trhu s mobilními prohlížeči.

Zdroj: The Next Web

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty