Hlavní navigace

Opera 10.01 ve finální verzi, ale bez Unite

Třetí nejoblíbenější internetový prohlížeč pro Windows se v poslední době velmi snaží dostat do povědomí širšího okruhu uživatelů. Pomáhají mu v tom i nové a lepší verze. Ve verzi 10.01 však zatím není slíbená Opera Unite.
David Sillmen 31. 10. 2009

Sdílet

Opera je po Internet Exploreru a Firefoxu třetím nejoblíbenějším internetovým prohlížečem pro Windows. A nyní uvádí svou novou verzi – 10.01. Stejně jako konkurenční prohlížeče, také Opera už přistoupila na bezplatnou distribuci. V poslední době se jí daří zaujímat širší spektrum uživatelů a kromě Windows je dostupná také na jiných platformách. Mezi její největší přednosti patří rychlost a maximální podpora aktuálních webových standardů.

Vedle finální verze 10.01 nabízí Opera také betaverzi 10.10. Jedná se o první vydání, ve kterém je plnohodnotně implementována Opera Unite, tedy rozhraní, které z obyčejného webového prohlížeče dělá webový server. Prakticky okamžitě tak můžete vystavovat své webové stránky. Opera Unite měla být původně už ve verzi 10.01, avšak její otestování zabere pravděpodobně více času. Tato verze tak přináší především odstranění bugů Opery 10 a ještě lehké zrychlení.

Zdroj: PCGH

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty