Hlavní navigace

O skomírající Operu mají velký zájem Číňané

Opera si v posledních letech prošla velkými změnami a ještě větší ji možná čekají. Čínský tygr je čím dál dravější a momentálně by rád ukořistil i norskou Operu. Majitelům nabízí 1,2 mld. dolarů.
Martin Tábor 14. 2. 2016

Sdílet

Čínské firmy Kunlun a Qihoo 360 projevily velký zájem o původní norskou společnost vyvíjející prohlížeč Opera. I když má tento browser zcela minoritní podíl, stále jde o známou značku a zhruba 350 milionů uživatelů zase není tak špatný odrazový můstek. Díky postavení nových verzí na kódech Chromia stíhá bez větších problémů držet krok s nejnovějšími technologickými standardy. Prořídlé řady zaměstnanců se tak věnují především uživatelskému rozhraní a souvisejícím funkcím.

Opera 35 – ilustrační obrázek

Kunlun vyvíjí mobilní hry, software pro P2P půjčky a nedávno se stal majoritním vlastníkem americké gay seznamky Grinder. Qihoo je největším čínským prodejcem bezpečnostního softwaru pro mobily i desktop. Opera shání kupce již delší dobu, ale od spekulací v podobě Facebooku či Yahoo nakonec sešlo. Číňané nabízí celé 1,2 miliardy amerických dolarů, a tak je otázkou, zda to někoho motivuje učinit rychle lepší nabídku.

Zdroj: zdnet.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty