Hlavní navigace

O Facebooku budou hlasovat uživatelé

Po značné kritice, která se snesla na komunitní síť Facebook kvůli pochybnému zacházení s osobními údaji a vůbec sílící nedůvěře, rozhodla se společnost nechat hlasovat o změnách vlastní uživatele.
David Sillmen 28. 2. 2009

Sdílet

Komunitní síť Facebook se rozhodla k poměrně překvapivému a odvážnému kroku. O části své budoucnosti nechá hlasovat obyčejné uživatele, kterých je několik set tisíc. Jedná se reakci na kritiku ohledně pochybného zacházení se soukromými údaji, kterých je na Facebooku habaděj. Největší vlna nevole se vzedmula vůči snaze Facebooku uchovávat osobní údaje po časově neomezenou dobu, a to i tehdy, kdy uživatel zruší svůj účet. Jedná se pravděpodobně o nejvážnější šrám na image Facebooku, jež se poslední dobou – s rostoucí popularitou sítě – docela množí.

Zakladatel serveru Mark Zuckerberg téměř okamžitě začal politiku Facebooku zmírňovat a přichází se vstřícnými kroky, které podle něj mají zvýšit transparentnost a důvěryhodnost této komunitní sítě. Víceméně o všech změnách v pravidlech o užívání by se mělo napříště hlasovat. Aby došlo k hlasování o změně, musí se k ní nejprve vyjádřit v komentářích na sedm tisíc lidí. Výsledky hlasování jsou potom závazné ve chvíli, kdy účast přesáhne třicetiprocentní hranici.

Zdroj: CRN

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty