Hlavní navigace

Nový Xbox One X: nejvýkonnější herní konzole na světě

Herní veletrh E3 obohatil i Microsoft a letos nebyl nijak skromný! Z tajemného projektu Scorpio se vyklubal nový model Xboxu, jenž by měl být aktuálně nejvýkonnější herní konzolí na světě. I proto mu písmeno X v názvu jistě sluší.
Martin Tábor 28. 6. 2017

Sdílet

Microsoft přišel s nejvýkonnější herní konzolí na trhu, která zároveň patří k nejlevnějším. Špičkový herní grafický 4K výkon s 60 fps a HDR můžete pořídit za cenu 13 000 Kč. Je to skutečně tak. Zřejmé je, že Microsoft chce být tvrdou konkurencí a své platformy rozšířit co nejvíce. Ve srovnání s Playstation 4 Pro by měl být papírový výkon až o polovinu vyšší a konzole zvládá až 6 TFLOPS. Vezmete-li pak opět v úvahu cenu, stejně dobrý herní počítač by byl neúměrně dražší, nicméně Playstation stojí asi o dva tisíce méně. Další stránkou je to, jaké hry a v jaké kvalitě chcete hrát – zda je více vašich oblíbených her pro Xbox či Playstation.

Xbox One X v černém a bílém designu

Aktuálně je dostupných asi 40 nových her, z nichž nejvíce „ceněné“ budou zřejmě Forza Motorsport 7 Crackdown 3. Xbox však nabízí i zpětnou kompatibilitu a navíc budou některé starší hry aktualizovány, aby nabídly i lepší rozlišění a využily nově dostupný výkon. Pro opravdové fanoušky si však Microsoft (resp. Xbox One X) připravil ještě jednu třešničku na dort – kompatibilita nesahá jen k Xboxu 360, ale nejnovější konzole spustí i hry pro první model Xboxu, což je novinka.

Základní parametry a srovnání:

Zdroj: xbox.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty