Hlavní navigace

Nový ICQ Video Portál

Komunikační protokol ICQ je v českých zemí více než populární. Na rozdíl od jabberu, který se v ČR ujal jen mezi IT profesionály, slaví ICQ velké úspěchy. Právě spuštěný portál nabízí uživatelům rychlé sdílení vlastního videa na webu.
David Procházka 11. 12. 2009

Sdílet

Oficiální klient ICQ funguje již řadu verzí bez výraznějších změn. Od boomu v podobě Xtraz panelu, avatarů, her či telefonování se v novějších verzích mnoho změn nekonalo. Nyní mohou uživatelé ICQ prostřednictvím webového prohlížeče sledovat, vkládat a posílat videa svým přátelům a sdílet s nimi oblíbené nahrávky v rámci svých profilů na komunitních sítích. Nově spuštěný portál se snaží přiblížit uživatelům ICQ více než 300 miliony video souborů. Dlužno dodat, že celý portál využívá již zavedenou technologii Truveo.

ICQ Video Portál je umístěn na tomto webu a umožňuje uživatelům ICQ vložit své oblíbené videonahrávky přímo na Facebook, Twitter nebo na webové stránky a blogy. Uživatelé mohou procházet jednotlivé kanály a kategorie, jako např. zábava, zpravodajství sport, hudba a další. Mohou také hodnotit videa a přidávat komentáře přímo přes ICQ Video Portál. Pro rozšířené vyhledávání ICQ Video Portál nabízí populární vyhledávání lokálního obsahu z konkrétních zemí.

 

Je dosti těžké posoudit, zda tento počin společnosti ICQ, která oficiálně za provozem této sítě stojí, bude mít větší význam. Ať chceme nebo ne, Youtube je natolik zavedenou službou, že jej podobné projekty nemohou příliš ohrozit. Může jít také o marnou snahu provozovatelů ICQ o další uživatele a reklamní zisky.

Zdroj: ICQ

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty