Hlavní navigace

Nové ICQ pro chytré telefony

Vezměte si nové ICQ Mobile s sebou kamkoliv a buďte v kontaktu se svými přáteli z Facebooku, AIM, Mail.ru nebo Google Talk pomocí jedné jediné aplikace.
Petr Knap 6. 12. 2011

Sdílet

ICQ není Čechům potřeba sáhodlouze představovat. Jedná se o IM síť, která je původem z Izraele. Kolem roku 2000 ji odkoupila americká AOL. A nyní se o síť stará ruská společnost Mail.ru.

S mobilním klientem můžete v rámci ICQ sítě zasílat rychlé zprávy komukoliv, kdo je také v síti ICQ a nejen to, zprávy můžete zasílat v podstatě všem přátelům z vašeho adresáře v telefonu. Jedinou podmínkou je to, že musí mít na svém zařízení také aplikaci ICQ mobile.

Pokud máte účet i na AIM, Google nebo Facebooku, potom si s novým klientem pokecáte s přáteli i v těchto sítích. To je na rozdíl od předešlých verzí velké plus, protože nepotřebujete současně několik aplikací. Větší počet aplikací běžících na pozadí mobilního zařízení znamená nižší výdrž na akumulátor a v krajním případě i pomalejší reakce.

 

Uvítací obrazovka a seznam kontaktů

Klíčové funkce

  • Přítomnost české lokalizace.
  • Odesílání a přijímání textových zpráv v sítích ICQ, Facebook, Google Talk, AIM a Mail.ru.
  • Posílání zpráv kontaktům z telefoního seznamu
  • Push notifikace (C2DM).
  • Propojení se službami Facebook, Twitter, YouTube a Flickr.
  • Vše pomocí jedné jediné aplikace

Hlavní novinky v poslední verzi

  • Přepracované uživatelské rozhraní - podpora pro HD displeje.
  • Konverzace probíhá ve vláknech.
  • Byla přidána podpora pro přepnutí účtu po odhlášení.


Okno konverzace a nastaveni

Shrnutí

Pokud chcete být v kontaktu s lidmi v ICQ síti, potom je oficiální klient dobrou volbou, možná tou úplně nejlepší. Nicméně má pár menších much a je vhodné na ně předem upozornit. Asi největším zádrhelem je absence ikonky v notifikační oblasti telefonu. Jinak řečeno nemáte žádnou informaci o tom, zda je ICQ spuštěné či nikoliv. Druhým zádrhelem je nevhodně umístěné odhlášení. Je nutné jít do kontextového menu, zde otevřít nastavení a až v nastavení se odhlásit. Jako poslední je tu místy chybějící česká lokalizace, která však bude jistě v dohledné době doplněna. Je tedy pouze na vás, zda tyto drobné nedostatky ICQ odpustíte a budete jej využívat.

Odkud zdarma instalovat?

Pokud máte zařízení s Androidem, pak je aplikace dostupná na Android Marketu pod názvem ICQ messenger - free chat. A majitelé zařízení s iOS najdou aplikaci v AppStore pod názvem ICQ messenger - free chat with address book, ICQ, Facebook and GoogleTalk contacts. Pokud máte jiné chytré zařízení, pak můžete využít hlavní rozcestník na adrese http://www.icq.com/download/mobile/cz, kde naleznete odkazy pro stažení i na jiné podporované platformy.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty