Hlavní navigace

Nero Multimedia Suite 10 si lépe rozumí s HD

Nedávno byla představena nová verze populárního vypalovacího programu Nero. Ten je v několika posledních verzích spíše balíkem aplikací pro práci s multimédii. Co nového přinesla verze s číslem 10 a slovy Platinum HD v názvu?
Josef Vavřina 16. 10. 2010

Sdílet

Nero se za dobu svého vývoje změnilo k nepoznání. Z původně jednoduchého a obyčejného prográmku pro vypalování se postupem času stal pěkný cvalík, nabízející mnohem více funkcí a vypalování tak poněkud ustoupilo do pozadí. Kvůli tomu se od něj zajisté odvrátilo mnoho příznivců, kteří hledají původní jednoduchost v konkurenčních vypalovacích programech. Na druhou stranu si ale získalo toto řešení také velké množství nových zákazníků, přeci jen nabízí v jednom balení mnoho funkcí pro práci s multimédii. Dostupných je také v každé generaci hned několik verzí, ze kterých si podle vašich požadavků a možností vyberete.

Nero Multimedia Suite 10 Platinum HD

Pojďme si rovnou představit nejnovější verzi a její nejdražší (a tedy nejrozsáhlejší) variantu. Název už vypadá docela divoce, ale můžeme si alespoň udělat představu o tom, co se dá očekávat. Nero Multimedia Suite 10 Platinum HD rozšiřuje možnosti nedávno vydaného balíku nejen o poslední dvě slova v názvu, ale hlavně o širší podporu HD, které jde samozřejmě ruku v ruce s technologií Blu-Ray.

Nero StartSmart

Jak se Nero stávalo rozsáhlejším a složitějším, objevila se potřeba centrální aplikace, přes kterou se bude jednoduše ke všem funkcím přistupovat. Tou se už před několika generacemi stalo Nero StartSmart. Díky němu se tak jednoduše dostanete k požadované funkci a nemusíte se učit názvy příslušných aplikací. Zde se samozřejmě neodehrávají žádné zásadní změny, všimnout si tak můžete mezi generacemi hlavně změn v oblastni vzhledu a sem tam nového tlačítka, které zastupuje přidanou funkci.

Nero StartSmart – mozek celého balíku (Nero Multimedia Suite 10)

Nero Burning ROM

Ať už se Nero rozrostlo jakkoliv, vždy bylo synonymem pro vypalování. K tomu slouží právě aplikace s hořícím Colosseem v ikoně. Samotný Burning ROM je poměrně komplexní aplikace a pro někoho může být nepřehledná a nepohodlná. Místo toho, aby se prohraboval všemi možnostmi, použije méně zkušený uživatel Nero Express, které vypalování příjemně usnadní. A co je zde v oblasti vypalování nového? Kromě všech starých známých funkcí nyní přichází i možnost vypalovat nebo zálohovat HD obsah, který si můžete vytvořit v Nero balíčku.

Nero Burning ROM nabízí mnoho nastavení (Nero Multimedia Suite 10)

Nero Vision Xtra

Nyní se už ale přesunem od jednoduchého vypalování k tomu proč je Nero občas důvodem internetových přestřelek na diskusích, tedy k aplikacím pro úpravu, vytváření a jiné další úkony s multimédii. Vision Xtra je kombinací Nero Vision a Nero MediaHub. První jmenovaný slouží k nahrávání, úpravám a samozřejmě vypalování videa, nově si poradí naplno i s HD. MediaHub pak slouží pro pro správu vašich multimediálních souborů, tedy obrázků, videa nebo hudby.


Práce s Nero Vision (zdroj obrázku: nero.com)

Nero BackItUp & Burn

Nero BackItUp slouží, jak už název napovídá, k účelům zálohy. Umožňuje pohodlné zálohování důležitých souborů nebo složek. Samozřejmě si poradí s jejich vypálením na CD, DVD nebo Blu-Ray nosiče. Součástí aplikace je i obnovení ze zálohy nebo plánování automaticky prováděných záloh.

Nero Video Premium HD

Pokud nepotřebujete vypalovací a zálohovací nástroje a zajímá vás nabídka aplikací pro práci s multimédii v balíku Nero, bude pro vás možná zajímavá nabídka Nero Video Premium HD. Tento balík obsahuje MediaHub a Vision, tedy odpovídá nabídce Nero Vision Xtra. Upravíte nebo vytvoříte tak poměrně jednoduše video v HD.

Nero MediaHub nabízí přehled nad vašimi multimediálními soubory (zdroj obrázku: nero.com)

Závěr

Nero Multimedia Suite 10 Platinum HD nepřináší žádné extra důležité novinky oproti starší verzi bez Platinum HD na konci. Jedná se tak hlavně o rozšíření už tak dost široké nabídky funkcí nejnovějšího Nero balíku v podobě lepší podpory HD. Pokud patříte mezi ty, kteří s nostalgií vzpomínají na několik let staré jednoduché verze, nebudete mít radost ani z nejnovějšího přírustku. Nero totiž pokračuje v dlouhodobém trendu přidávání dalších a dalších funkcí. Pokud vám ale tato strategie nijak příliš nevadí a přemýšlíte už nad výměnou vašeho starého Nero balíku za novější, určitě neprohloupíte.

Ve spolupráci s obchodem sw.cz jsme navíc připravili pro čtenáře Digitálně.cz speciální možnost zakoupení nejnovější verze se slevou 12%.

Pro uplatnění slevy navštivte http://www.sw.cz/nero_hd a použijte následující slevový kupon: „NeroHD5“.

Akce platí do 25.10.2010.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty