Hlavní navigace

Nejstahovanější softwarové novinky - prosinec 2011

Poslední měsíc v roce přinesl mnoho kvalitních aplikací do katalogu Stahuj. Těšte se na jednoduchý střih videa, aplikace pro efektivnější práci v systému i dokonalý monitoring vytížení hardwaru.
Roman Polášek 18. 1. 2012

Sdílet

Kvalitních aplikací není nikdy dost a novinky se mezi oblíbenými a světoznámými programy lehce ztratí. Proto přinášíme i tentokrát přehled nejúspěšnějších novinek v katalogu Stahuj.cz. Aby vám nic důležitého neuniklo, můžete se podívat na žebříček patnácti nejstahovanějších programů, které byly přidány v měsíci prosinci. Tentokrát je výběr velmi pestrý a naleznete v něm aplikace z mnoha různých kategorií. Ty nejzajímavější budou představeny podrobněji pod tabulkou.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  margu-NotebookInfo Freeware 1374
2.  Mouse Extender Freeware 875
3.  ffDiaporama Freeware 742
4.  Volume2 Freeware 582
5.  Tower Solitaire Freeware 538
6.  TotalMedia Theatre Shareware 471
7.  DriverEasy Freeware 419
8.  Funny Christmas Tree Freeware 395
9.  Plex Freeware 324
10.  NoVirusThanks Malware Remover Freeware 313
11.  G Translator Freeware 305
12.  GreenCloud Printer Freeware 285
13.  Lepor Designer Freeware 273
14.  Fotolab Můj fotosvět Freeware 259
15.  WiSE Shareware 253

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné! Míra počtu stažení také nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace. Aplikací jsou stovky a není možné srovnání podle průměrného počtu stažení za den. Tento údaj statistika generovat nedokáže.

3. ffDiaporama

Pokud hledáte jednoduchou aplikaci pro tvorbu videí, můžete vyzkoušet například program ffDiaporama. Snadnou cestou umožňuje vytváření videí z obrázků i videosekvencí, ke kterým můžete přidat hudbu a vše pomocí několika nástrojů sestříhat. Pro lepší efekt můžete využít také přechody mezi sekvencemi nebo vkládání poznámek do videa.

Aplikace umožňuje tvorbu videí v mnoha přednastavených rozlišeních a poměrech stran, včetně Full HD.

ffDiaporama - snadná tvorba videa z vlastních fotek

ffDiaporama – snadná tvorba videa z vlastních fotek

ffDiaporama – snadná tvorba videa nejen z vlastních fotek

2. Mouse Extender

Druhá příčka v žebříčku patří velmi povedené aplikaci Mouse Extender. Jedná se o užitečný panel, který lze vyvolat kliknutím kolečka myši, a na který lze umisťovat zástupce pro spouštění programů. Kromě nich lze umístit na panel zástupce pro jednotlivé soubory i složky a také pro oblíbené webové stránky. Primárně je tedy panel určen pro zvýšení efektivity a rychlosti vaší práce na počítači. Už nebudete muset minimalizovat okna pro nalezení zástupce na ploše nebo v počítači. Panel vám vše nabídne rychle a přehledně.

Pro větší množství zástupců obsahuje program také možnost vytvářet skupiny, mezi kterými lze pohodlně listovat. Vše je přitom doplněno o pěkné a plynulé grafické efekty, díky kterým vypadá aplikace svižně a moderně. Kompletní popis funkcí a další přednosti aplikace naleznete v recenzi.

Mouse Extender - panel zástupců pro rychlé spouštění aplikací

Mouse Extender – panel zástupců pro rychlé spouštění aplikací

Mouse Extender – panel zástupců pro rychlé spouštění aplikací

1. margu-NotebookInfo

Vítězem posledního měsíce loňského roku se stává miniaplikace na plochu s poněkud podivným názvem margu-NotebookInfo. Jde o klasický gadget, který lze ve Windows Vista umístit do postranního panelu nebo u nových Windows 7 kdekoliv na plochu. Primárně je určen ke kompletnímu monitoringu hardwarových prostředků vašeho počítače, avšak kromě toho zvládne i něco navíc. Mezi funkce lze zařadit sledování aktuální frekvence procesoru, znázornění síly signálu wifi sítě a toku dat po síti, zobrazení stavu baterie a zaplnění pevných disků. Současně lze na panelu nalézt i kalendář, hodiny a také seznam schémat napájení, mezi kterými lze pohodlně přepínat.

Panel však není pouhým zdrojem informací, ale obsahuje i několik interaktivních prvků, jejichž pomocí můžete ihned vyvolat Správce úloh nebo nástroj pro sledování výkonu počítače.

Protože je informací velmi mnoho, umožňuje program zvolit pouze ty moduly, které si uživatel přeje, a ostatní jsou skryty. Navíc lze upravovat barevné schéma panelu, což jistě ocení uživatelé, kteří dbají na sladění všech prvků své plochy. Detailní informace si můžete přečíst v našem článku.

margu-NotebookInfo - panel nejen pro monitoring počítače

margu-NotebookInfo – panel nejen pro monitoring počítače

margu-NotebookInfo – panel nejen pro monitoring vytížení počítače

Další programy

Žebříček obsahuje i jiné zajímavé programy, které však neměly dost štěstí nebo času umístit se na předních příčkách. Zmínit je třeba program Volume2, který je zdařilou náhradou pro ovládání hlasitosti v systému Windows. Přináší mnoho funkcí, které jistě oceníte. Zajímavé je také multimediální centrum Plex, které dokáže spolupracovat i s dalšími zařízeními ve vaší domácnosti. Pokud často používáte překladač, zkuste G Translator, který využívá překladač od Googlu a pro lepší představu o kvalitě překladu obsahuje i funkci zpětného přeložení. Poslední doporučenou aplikací je GreenCloud Printer, který je primárně určen k pohodlnějšímu a efektivnějšímu tisku. Zajímavostí je spolupráce této aplikace s úložištěm Dropbox a aplikací Evernote.

Pokud vás podobné statistiky zajímají, nenechte si uniknout také článek o celkově nejstahovanějších aplikacích na Stahuj za rok 2011.

Autor článku