Hlavní navigace

Nejstahovanější softwarové novinky - duben 2011

Velmi originální aplikace se umístily mezi nejstahovanějšími za uplynulý měsíc. Těšte se na výborný program pro správu hesel, aplikaci pro správu diskových oddílů a také mnoho různých her.
Roman Polášek 2. 5. 2011

Sdílet

Měsíc duben nepřinesl tolik nových programů, jako bývá zvykem, ale i přesto lze mezi nimi najít velmi zajímavé novinky, které by určitě neměly ujít vaší pozornosti. Do katalogu přibylo hned několik zajímavých programů, které jistě přijdou vhod a mnoho uživatelů je ocení. Kromě užitečných programů se mohou hlavně mladší čtenáři těšit i na několik povedených her.

Pořadí Název aplikace Licence Počet stažení
1.  Sticky Password FREE Freeware 1062
2.  Folder Size MG Freeware 469
3.  EASEUS Partition Master Home Edition Freeware 302
4.  Demolition City Freeware 294
5.  Free Waterfall Screensaver Freeware 268
6.  Mars War Freeware 260
7.  Najdi 5 rozdílů Freeware 256
8.  Mountain Bike Freeware 248
9.  ISO Workshop Freeware 220
10–11.  Free Ringtone Maker Freeware 208
10–11.  OCCT Freeware 208
12.  ABBYY Lingvo x3 + české slovníky Demo 200
13–14.  Crazy Tennis Freeware 190
13–14.  Snímač Freeware 190
15.  Go! YouTube Snagger Freeware 171

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné! Míra počtu stažení také nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace. Aplikací jsou stovky a není možné srovnání podle průměrného počtu stažení za den. Tento údaj statistika generovat nedokáže.

3. EASEUS Partition Master Home Edition

Třetí příčku obsazuje tento měsíc program pro správu diskových oddílů. Pokud vám nestačí standardní nástroje systému Windows, můžete využít například tento program a s ním dělit svůj disk na oddíly. Nabízí v podstatě všechny přidružené nástroje, které můžete pro běžné použití jen potřebovat. K dispozici je zdarma, ale existuje i placená verze tohoto programu, která nabízí některé pokročilé nástroje navíc. Pro domácí použití však bezplatná verze bohatě dostačuje.

<p>EASEUS Partition Master Home Edition - správa diskových oddílů</p>

EASEUS Partition Master Home Edition – správa diskových oddílů

EASEUS Partition Master Home Edition – správa diskových oddílů

2. Folder Size MG

Druhou příčku v žebříčku obsazuje originální program, který umí graficky znázornit velikost jednotlivých souborů a složek. Pokud se ve velikostech příliš nevyznáte a zajímá vás, které složky a soubory zabírají na vašem disku nejvíce místa, bude tento program pro vás ideální. Pomocí stromové struktury umožňuje procházení složek v počítači. Po otevření kterékoliv z nich získáte podrobný přehled o všech souborech a složkách uvnitř. Díky přehlednému seznamu parametrů rychle naleznete ty největší žrouty místa na disku. Kromě přehledného zobrazení v tabulce program poskytuje i znázornění formou grafu. Na výběr jsou přitom hned dvě vizualizace – koláčový a sloupcový graf. Oba typy grafů jsou nejen animované, ale také plně interaktivní. Na jednotlivé části lze klikat a tím můžete procházet složkami v počítači. Detailní popis všech vlastností si můžete přečíst v recenzi programu.

<p>Folder Size MG - grafické znázornění obsazenosti disku</p>

Folder Size MG – grafické znázornění obsazenosti disku

Folder Size MG – grafické znázornění obsazenosti disku

1. Sticky Password FREE

Jedničkou mezi novinkami se tento měsíc stává všestranná aplikace pro správu hesel. Umožňuje bezpečné uložení vašich přihlašovacích údajů k webům, ale třeba i pinu k vaší platební kartě. Na jednom místě umožňuje bezpečně ukládat všechna vaše citlivá data. Zabezpečení databáze zajišťují ty nejsilnější šifrovací algoritmy na trhu, a proto se o bezpečnost uložených dat rozhodně nemusíte bát. Aplikace dokáže přihlašovací údaje nejen uchovávat, ale umí je i použít. Program vás sám umí přihlásit na různé webové stránky. Odpadá tak věčné a nepohodlné vyplňování stále stejných formulářů. Pro vaše pohodlí program obsahuje i generátor hesel.

Program je k dispozici zdarma, ovšem s omezeným počtem uložených účtů. Placená verze toto omezení ruší. Výhodou programu je také fakt, že je jeho rozhraní přeloženo do češtiny a veškerým jeho funkcím tak budete bez potíží rozumět. Kompletní představení funkcí si můžete přečíst ve speciálním článku.

<p>Sticky Password FREE - dokonalá správa nejen přihlašovacích údajů</p>

Sticky Password FREE – dokonalá správa nejen přihlašovacích údajů

Sticky Password FREE – dokonalá správa nejen přihlašovacích údajů

Další programy

V tabulce se kromě zmíněných aplikací nacházejí i další programy, které by vás mohly zaujmout svými funkcemi. Prvním z těchto programů je ISO Workshop. Jak název napovídá, jde o program určený k práci se soubory ISO, tedy obrazy disků. Aplikace umí tyto obrazy vypálit, rozbalit na disk, ale i vytvářet z optických disků. Dalším zajímavým programem může být Go! Youtube Snagger, který vám umožní stahovat videa z portálu Youtube. Mezi hlavní vlastnosti patří podpora stahování videí ve vysokém rozlišení a ukládání ve formátech flv a mp4. Na své si také přijdou hráči, jelikož tabulka obsahuje hned několik počítačových her. Pro zkrácení dlouhé chvíle můžete vyzkoušet třeba Crazy Tennis, Demolition City, Mars War nebo Mountain Bike.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty