Hlavní navigace

Nejstahovanější softwarové novinky - duben 2010

Vyzkoušejte nové programy na Stahuj.cz z měsíce dubna. Poradíme, jak lehce řešit problémy s vaším počítačem, jak mít na ploše zobrazenu aktuální předpověď počasí, nebo jak proměnit plochu v zábavnou hru.
Roman Polášek 8. 5. 2010

Sdílet

Ani v měsíci dubnu nebyli návštěvníci serveru Stahuj.cz ochuzeni a pravidelný nášup nových programů či her. Programů bylo skutečně mnoho, ale jen některé dokázaly vyčnívat nad ostatní a získaly si pozornost návštěvníků. Mezi nejstahovanějšími programy tentokrát najdeme aplikaci přímo od Microsoftu, která pomáhá řešit problémy se systémem Windows či počítačem, českou aplikaci pro zobrazení aktuální předpovědi počasí, či zajímavou hru, která přinese na vaši plochu neobvyklou zábavu. Jak tedy vypadá žebříček patnácti nejúspěšnějších programů za měsíc duben?

Pořadí Název aplikace Licence Počet stažení
1. Microsoft Fix It Center Freeware 1805
2. In-počasí – Gadget Freeware 1194
3. Souptoys Freeware 714
4. AutoCleaner Freeware 682
5. MakeUp Guide Freeware 619
6. ActivityMon WebGuard Freeware 613
7. Free Sonne DVD Creator Freeware 546
8. Video Converter Master Freeware 544
9. BlitzBlank Freeware 494
10. Counter-Strike Performance patch Freeware  455
11. BattCursor Freeware 449
12. Sothink Logo Maker Shareware 425
13. DVD Ripper Suite Freeware 385
14. TrueTransparency Freeware 365
15. jOrgan Freeware 342

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné! Míra počtu stažení také nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace. Aplikací jsou stovky a není možné srovnání podle průměrného počtu stažení za den. Tento údaj statistika generovat nedokáže.

1. Microsoft Fix It Center

Vítězem uplynulého měsíce se mezi novinkami stala aplikace Microsoft Fix it Center. Jedná se o utilitu přímo od Microsoftu, která má za úkol pomoci uživatelům s řešením problémů se systémem Windows. Program obsahuje celkem 16 různých kategorií, u kterých se zřejmě nejčastěji vyskytují problémy uživatelů. Pro každou z nich je možné provést diagnostiku a nechat program, aby problém automaticky vyřešil. Uživatelům se nabízí také možnost diagnostiky a až po ní může sám uživatel rozhodnout o dalších krocích. Program umí řešit potíže například se zobrazením na displeji, s internetovým připojením, s výkonem počítače, vypalování či přehráváním disků, s napájením, tiskárnou, televizním tunerem, kompatibilitou programů či s automatickými aktualizacemi systému Windows. Pokud vás tedy systém Windows něčím trápí a nevíte si problémem už rady, jistě vyzkoušejte tuto aplikaci a třeba naleznete řešení právě na váš problém. Pokud ani s aplikací problém nevyřešíte, můžete se pokusit řešit problém online, pomocí odkazu, který najdete v aplikaci v levém dolním rohu.

<p>Microsoft Fix It Center - vyřeší problémy s vaším počítačem</p>

Microsoft Fix It Center – vyřeší problémy s vaším počítačem

Microsoft Fix It Center – vyřeší problémy s vaším počítačem

2. In-počasí – Gadget

Druhou příčku obsadila jednoduchá miniaplikace, kterou lze umístit do postranního panelu ve Windows Vista či na plochu ve Windows 7. Tato aplikace zobrazuje v malém okýnku aktuální předpověď počasí pro vybrané město, odpovídající obrázek, aktuální teplotou a  rychlost a směr větru. Aplikace čerpá z dat webu www.in-pocasi.cz. V aplikaci lze nalézt vskutku velké množství měst a jistě najdete své bydliště či alespoň některé město v blízkém okolí. Podobných aplikací lze nalézt mnoho a většinou jsou celosvětové. Výhodou právě této je čeština a zaměření právě na Českou republiku. Lze nalézt tedy mnohem větší počet měst a tím i přesnější předpověď počasí. Aplikace umí zobrazovat i předpověď na zítra či pozítří. Pokud si umístíte aplikaci na plochu vícekrát, můžete mít vždy na očích aktuální předpověď i pro následující dva dny.

<p>In-počasí - Gadget na plochu vašeho monitoru</p>

In-počasí – Gadget na plochu vašeho monitoru

In-počasí – Gadget na plochu vašeho monitoru

3. Souptoys

Pokud si rádi hrajete a obzvláště to platí u počítačů, můžete vyzkoušet program s názvem Souptoys. Během chvíle dokáže proměnit vaši plochu v bojiště či pokusnou dílnu, ve které lze díky obrovskému množství rozmanitých nástrojů vytvořit téměř vše. K dispozici je spousta předmětů i přichystaných scén, na kterých se můžete skutečně vybrat a pustit uzdu vaší fantazii. Zajímají-li vás možnosti této aplikace, přečtěte si podrobnější článek, který byl tomuto unikátnímu programu věnován.

<p>Souptoys - zábavná hra přímo na vaší ploše</p>

Souptoys – zábavná hra přímo na vaší ploše

Souptoys – zábavná hra přímo na vaší ploše

Další programy

Ani další programy z tabulky nejlepších rozhodně nejsou špatné. Za pozornost jistě stojí program MakeUp Guide, se kterým můžete snadno upravovat a zkrášlovat vaše fotky. V neplacené verzi však má jistá omezení funkcí. Majitele notebooků může zaujmout také aplikace BattCursor, která při běhu na baterii zobrazuje při kurzoru myši procentuální zůstatek energie. Pracujete-li často s videem, pak můžete vyzkoušet Free Sonne DVD Creator pro převod různých video formátů na DVD či program DVD Ripper Suite, který vám pomůže video z disku DVD ripovat a uložit do počítače. Prozkoumejte i další programy v tabulce a třeba objevíte některou aplikaci, která se vám bude hodit a přinese vám zábavu či užitek.

Autor článku