Hlavní navigace

Nejstahovanější novinky na Stahuj.cz za srpen

Zrychlení systému či jeho kompletní proměna do vzhledu nových Windows 7 - právě aplikace z této oblasti bodovaly u uživatelů nejvíce. Které další zajímavé programy přinesl měsíc srpen na server Stahuj.cz?
Roman Polášek 7. 9. 2009

Sdílet

Výkonu není nikdy dost a není se čemu divit, že se mezi nejstahovanější novinky vklínilo hned tolik aplikací pro optimalizaci a zrychlení systému. Novinky z této oblasti pomohou vyčistit vás počítač od nepotřebných věcí, optimalizovat jeho běh a vy tak můžete získat systém s mnohem rychlejší odezvou, který dokáže lépe hospodařit s výkonem, který nabízí váš hardware. Používání těchto programů však nese i svá rizika a ne vždy je výsledek takový, jaký očekáváme. Používání těchto aplikací tedy doporučuji jen zkušeným uživatelům. Tabulka těch nejstahovanějších novinek je však mnohem pestřejší a nabízí i další výborné aplikace z jiných oblastí. Nebýt aplikace na patnáctém místě, patřil by celý řebříček jen freewaru. Jsme si vědomi zájmu uživatelů o aplikace, které jsou zdarma, a budeme se i nadále snažit přinášet co nejvíce nových aplikací právě s označením freeware.

Pořadí Název aplikace Licence Počet stažení
1. Game Booster Freeware 3476
2. Seven Remix XP Freeware 1303
3. Mz Vista Force Freeware 957
4. Actual Booster Freeware 705
5. 3v1 ABC Slovník Freeware 648
6. WinX Video Converter Freeware 637
7. Facebook Browser Freeware 587
8. Debut Video Recording Software Freeware 581
9. Svazky Freeware 517
10. Free Tetris Freeware 427
11. Mz Registry Optimizer Freeware 380
12. Youtube Grabber Freeware 366
13. Mz Ultimate Cleaner Freeware 364
14. Win7codecs Freeware 358
15. IDEA Shareware 334

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné! Míra počtu stažení také nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace. Aplikací jsou stovky a není možné srovnání podle průměrného počtu stažení za den. Tento údaj statistika generovat nedokáže.

Rozdíly jsou v tabulce velmi malé, avšak už tradičně jsou na stupních vítězů odstupy větší. Které aplikace tedy skončily mezi těmi nejúspěšnějšími?

3. Mz Vista Force

Windows Vista nejsou v žádném případě považovány za nenáročné. Pokročilé grafické efekty a spousta běžících služeb poměrně hodně zatěžují počítač. Existují ovšem nástroje, pomocí kterých lze některé vlastnosti systému upravit. Jedním z nich je i Mz Vista force. Program je speciálně uzpůsoben právě pro Windows Vista. Jeho pomocí lze optimalizovat využití výkonu počítače a internetového připojení, spravovat programy spouštěné při startu systému či běžící služby a dokonce i ovládat možnosti zálohování a obnovení systému. Možností, které aplikace nabízí je velmi mnoho a jedinou překážkou by mohlo být snad jen rozhraní v angličtině. Použití programu však doporučuji jen zkušeným uživatelům. Podrobnější informace o této aplikaci se můžete dočíst v našem dříve vydaném článku.

<p>Mz Vista Force - optimalizuj Windows Vista</p>

Mz Vista Force – optimalizuj Windows Vista

Mz Vista Force – optimalizuje Windows Vista

2. Seven Remix XP

Na druhém místě v žebříčku se umístila aplikace určená pro Windows XP. Jejím jediným úkolem je změna vzhledu systému do podoby Windows 7. Dojde ke změně veškerých ikon, obrázků či animací. Výsledná podoba je velmi blízká vzhledu uživatelského rozhraní Windows 7. Rozdíl lze pochopitelně poznat, avšak můžete pomocí této aplikace získat velmi elegantní vzhled pro stařičké Windows XP. Aplikaci však nedoporučuji instalovat. Instalaci provádějte jen na vlastní nebezpečí. Ne vždy pracuje aplikace tak, jak má a její odinstalování není vždy bez problémů. Pokud toužíte po změně vzhledu Windows, podívejte se raději po jiné aplikaci.

<p>Seven Remix XP - promění Windows XP ve Windows 7</p>

Seven Remix XP – promění Windows XP ve Windows 7

Seven Remix XP – promění Windows XP ve Windows 7

1. Game Booster

Počítačové hry jsou velmi náročné a ty nejmodernější dávají našim počítačům pořádně zabrat. Pro plynulé hraní her je potřeba co nejvíce výkonu. Značnou část z něj si ovšem bere operační systém a samotná hra tedy běží pomaleji, než by mohla. Aplikace Game Booster je určena pro optimalizaci výkonu při hraní her. Té dosahuje defragmentací složky s hrou, vypnutím nepotřebných procesů, čištěním operační paměti a také navýšením frekvence procesoru na maximální hodnotu. Před spuštěním hry stačí spustit aplikaci Game Booster a kliknout na tlačítko Přejít na herní režim. Po skončení hraní je nutné tento režim vypnout. Aplikace Game Booster je freeware a je k dispozici i v češtině. Je vhodná nejen pro hraní her, ale i pro optimalizaci výkonu při práci v jiných velmi náročných aplikacích. Nápad, který aplikace přináší, je velmi originální a pozici nejstahovanější novinky si zcela zaslouží. Více si můžete o programu Game Booster přečíst v podrobném článku.

<p>Game Booster - jedním tlačítkem lze připravit systém na hraní</p>

Game Booster – jedním tlačítkem lze připravit systém na hraní

Game Booster – jedním tlačítkem lze připravit systém na hraní

Vyberte si další

Budete-li toužit i dále po optimalizaci vašeho systému, podívejte se i na další novinky z tabulky. Dalšími aplikacemi z této oblasti jsou ještě aplikace Actual Booster, Mz Registry Optimizer nebo i Mz Ultimate Cleaner. Za zmínku jistě stojí i Debut Video Recording Software, který je určen pro záznam videa z webkamery nebo jiných externích zařízení, nebo WinX Video Converter, se kterým bude převod mezi formáty radostí.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty