Hlavní navigace

Nejlepší hry na Stahuj.cz

<p>&#160;</p>
Počítačové hry jsou také software a jako takové mají své místo i na serveru Stahuj.cz. V mnohých z nás dřímá hravá duše, která nás donutí aspoň jednou za čas zahrát si přinejmenším Solitaire. Podívejme se, které pecky může server Stahuj.cz nabídnout.
Roman Polášek 31. 7. 2009

Sdílet

Lidé jsou hraví a není se tedy čemu divit, že odjakživa vznikají nejen užitečné programy pro počítače, ale ve velké míře také hry. Počítače se totiž časem staly jednou z hlavních herních platforem a dá se říci, že právě herní průmysl žene vývoj počítačů kupředu a klade na naše „domácí mazlíčky“ ty nevětší nároky.

Počítačové hry jsou zdrojem zábavy a lidé jsou jim ochotni věnovat velkou spoustu času a finančních prostředků. Ne všichni patří mezi náruživé hráče, avšak troufám si tvrdit, že snad každého aspoň někdy zaujme nějaká hra, kterou si zahraje. A nezáleží na tom, jestli je to ta nejnovější pecka na pultech obchodů nebo jen obyčejný Solitaire nebo Srdce, které vám poskytne každý systém Windows. Server Stahuj.cz je nejen obrovskou studnicí programů, ale také her, které si můžete stáhnout a zahrát. Z těch nejstahovanějších her jsem vybral několik, které jsem si osobně zahrál a myslím, že mohou mnohé z vás zaujmout a poskytnout zábavu na více než jeden večer.

Název hry Licence Počet stažení
Bulánci Freeware 569898
Wolfenstein: Enemy Territory Freeware 320610
Call of Duty Demo 194893
Worms 4: Mayhem Demo 172197
America's Army Freeware 168874
Quake III Arena Demo 156262
Age of Empires II Demo 148048
Duke Nukem 3D Shareware 118059
Need for Speed Demo 109921
Plane Arcade Freeware 96780

  Deset nejstahovanějích her na Stahuj.cz


Bulánci

Suverénně nejstahovanější hrou jsou Bulánci. A nutno uznat, že zřejmě právem. Akční a rychlá hra slibuje roztomilý boj polštářků na život a létající peří. V podobě malého polštáře pobíháte po malé aréně a bez slitování masakrujete své protihráče pistolí, brokovnicí nebo třeba nášlapnou minou. Hra je vytvořena jak pro hru jednoho hráče, kde protihráče řídí počítač, tak i pro hru více hráčů válčících proti sobě. Lze hrát jak po síti, tak i na jedné klávesnici, kde mohou mít své ovládací klávesy až tři hráči. Hra je distribuována jako freeware. Nabízí šest map, na kterých můžete prohánět své protihráče a trhat rekordy. Mapy si můžete vytvořit i vlastní, či stáhnout z internetu již vytvořené. Jedná se o starší hru, nepotřebujete tudíž k jejímu hraní výkonný počítač je její výhodou je také fakt, že je distribuována jako jediný soubor, který se nemusí ani instalovat. Bulánci jsou velmi originální, zábavnou a graficky dobře zpracovanou hrou, kterou je hřích nezkusit. Nudit se u ní nebudete, a pokud ke své hře přizvete i další uživatele, bude radost ze hry ještě větší.

Call of Duty

Série Call of Duty je relativně mladá, přesto se dá s jistotou označit za jednu z nejúspěšnějších herních sérií vůbec. Desítky milionů prodaných kusů této série hovoří za vše. Na serveru Stahuj.cz si můžete stáhnout demoverzi čtvrtého dílu této série. Nese podtitul Modern Warfare a na rozdíl od předchozích dílů již není zasazen do prostředí druhé světové války. Čtvrtý díl je posunem bojiště do současnosti a doby moderních zbraní i technologií. Příběh tvoří řešení smyšleného konfliktu na Středním východě, kde jako voják kosíte nepřátele jako na běžícím pásu ve snaze zabránit použití jaderné zbraně v rukou teroristů. Na prožití válečného pekla a neopakovatelné atmosféry, která vás vtáhne do děje, si však troufněte jen s herním počítačem. Hra je graficky velmi dobře zpracována a využívá těch nejmodernějších technologií. Herní počítač je tedy nutnost. Hra je však pouhou demoverzí. Pokud vás zaujme a rádi byste příběh dohráli do konce, bude nutné obstarat si plnou verzi hry v obchodě.

Quake III Arena

Patříte-li mezi fanoušky FPS her, jistě znáte také největší klasiku tohoto žánru a tou je hra Quake III Arena. Tato hlavně multiplayerová hra znamenala ve své době doslova revoluci a stala se legendou. Jde o opravdu starou hru a hrát ji dnes můžete snad na každém počítači. Je čistou přímočarou akcí, ve které máte jen jediný úkol. Zaměřit a zabít vše, co se hýbe. Hra je tvořena kampaní pro jednoho hráče, ve které postupně procházíte jednotlivými mapami a překonáváte stále mazanější a přesnější nepřátele. Druhou částí hry je pak multiplayer, ve kterém můžete bojovat proti jiným hráčům po síti. Grafické zpracování je na dnešní dobu samozřejmě zastaralé, ovšem hratelností je Quake III Arena nedostižný. Hra je velmi rychlá a dynamická. Ne každému se pochopitelně bude líbit, ale jen málokterá hra dokázala herní komunitu takto masově uchvátit. Na serveru Stahuj.cz můžete vyzkoušet tuto hru v nabízené demoverzi.

Trackmania Nations

Celý herní svět naštěstí není jen o střílení a placených hrách. Krásnou ukázkou je závodní hra Trackmania Nations, kterou si můžete stáhnout a zahrát úplně zdarma. Nejedná se přitom o žádný béčkový titul. Závodní hry vždy táhly hráče k monitorům a série Trackmania je toho jasným důkazem. K dispozici je obrovské množství tratí, na kterých je cílem zajet co nejlepší čas a získat tak bronzovou, stříbrnou či zlatou medaili. Tratě si dokonce můžete postavit i vlastní, včetně těch největších šíleností, jaké jste schopni vymyslet. Trénovat na tratích můžete buď sami, nebo se připojit k jiné hře a bojovat proti jiným hráčům. Každý hráč jezdí za vybranou zemi a tu reprezentuje. Celý systém je tedy takovým soubojem národů. Náročnost Trackmanie na hardware není nijak vysoká. Zahrajete si ji i na podprůměrném počítači. Patříte-li mezi milovníky rychlých kol a dobré zábavy, je Trackmania ideální zábavou na dlouhé týdny i měsíce.

Plane Arcade

Opravdu netradiční zážitek poskytne letecký simulátor Plane Arcade. Hru si můžete stáhnout úplně zdarma. Během patnácti misí si vyzkoušíte nejen létání, ale i boj s ostatními letouny či bombardování pozemních cílů. Plane Arcade není nijak věrohodnou simulací. Je jednoduchou hrou, která jistě zaujme široké spektrum hráčů. O dobrou zábavu se postarají jak zajímavé mise, tak i výborné grafické zpracování hry včetně velmi povedeného ozvučení. Ovládání letadla je velmi snadné a neměl by s ním mít nikdo potíže. Jen je třeba dávat pozor na překážky, střety se nevyplácí.

Worms 4: Mayhem

Na první pohled mírumilovní červíci, kteří se tváři jako andílci, ale po kapsách schovávají bazuky, granáty, dynamit nebo třeba létající ovečky. Takoví jsou hlavní hrdinové série Worms, kterou snad není třeba představovat. Setkat jsme se mohli s těmito růžovými drsňáky už v mnoha dílech, které byly velmi originální a udělaly z Wormsů legendy. Server Stahuj.cz nabízí demoverzi čtvrtého dílu této série. Na vlastní kůži si můžete vyzkoušet nelítostný červí boj pomocí obrovského arzenálu všemožných skutečných i neskutečných zbraní ve velmi originálních lokacích. Nemusíte se bát hardwarové náročnosti, pro počítače s průměrným výkonem nebude tato hra žádným problémem.

Další hry

Dobrých her je nespočet a není možné všechny ani vyjmenovat, natož důkladněji popsat. V tomto ohledu navštivte herní servery, které se problematice věnují mnohem více. Uvedené hry mohou být inspirací pro další výběr. Budete-li mít chuť na hraní, podívejte se také po jiných titulech, které vám Stahuj nabízí. Hromada nejen akčních her, ale i strategií či RPG na vás přímo čeká a je jen na vás, která hra se vám zalíbí a dokáže vás chytit za srdce.

Autor článku