Hlavní navigace

Nejdetailnější mapy ČR na aMapy.cz

Společnost Centrum spustila na svém portálu aMapy.cz novou verzi mapové služby, která nově poskytuje nejdetailnější plány krajských měst v České republice. Další z novinek je např. spolupráce s mapami od Googlu a možnost využívat jejich funkce.
Martin Tábor 12. 6. 2011

Sdílet

Nejdetailnější mapy šesti největších měst (Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Liberec a České Budějovice) nově poskytuje modernizovaný mapový portál aMapy.cz. Podrobné mapy dalších míst budou postupně přibývat v průběhu roku 2011. U zmíněných měst jsou v současnosti v největším přiblížení patrné i věci typu průchodů, pasáží, nápisů na parkovach místech apod.

Detailní česká mapa

Jednou z největších novinek je propojení s Google Maps, které jsou přímo součástí map na Centrum.cz a umožňují tak procházet celou planetu. Při přiblížení jsou mapové podklady nahrazeny českými, čímž je dosaženo lepších detailů. Dalším přínosem je možnost využívání funkcí z dílny Googlu, což znamená např. zobrazení služby StreetView přímo na Centrum mapách.

3D virtuální prohlídka

Zajímavostí jsou tzv. 3D virtuální prohlídky, což je rozšíření předchozí funkce o cca 4000 virtuálních prohlídek českých hradů, zámků, měst a dalších zajímavostí, kam spadají i prostory firem, přičemž 3D prohlídky nejsou nijak omezeny hranicemi ČR, ale jsou dostupná i zajímavá místa v Chorvatsku, Itálii a tak dále.

Další screenshoty jsou umístěny ve fotogalerii.

Zdroj: centrum.cz

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty