Hlavní navigace

Nástupce Xboxu je zatím ve hvězdách

V nedávné minulosti se začalo v mnohých magazínech spekulovat, že společnost Electronic Arts má od Microsoftu k dispozici novou verzi herní konzole Xbox. Vypadá to ale, že šlo pouze o planý poplach a na nový Xbox si tak budeme muset ještě počkat.
David Procházka 10. 5. 2011

Sdílet

Herní blogy a magazíny celého světa začaly v minulém týdnu spekulovat o informaci, že společnost EA dostala k dispozici novou verzi Xboxu, která by měla být osazena inovovaným hardwarem. Je zřejmé, že právě velcí výrobci her, se k novým verzím konzolí dostávají zdaleka nejdříve. Tento předpoklad se ale ukázal jako lichý a společnost Electronic Arts rezolutně odmítla, že by měla k dispozici jakoukoli novou verzi konzole Xbox. O možné inovaci stávající verze konzole se v minulosti spekulovalo již mnohokrát, tentokráte se ale hráči těšili opět zbytečně.

 

Xbox

Xbox

Podle slov mnohých marketingových analytiků ale nemá Microsoft téměř žádný důvod, proč by měl v současné době konzoli inovovat. Velké problémy společnosti Sony se svou sítí PSN nabízejí nový prostor pro získání zákazníků, kteří jsou ze stávající situace znechuceni a přecházejí ke konkurenci. A té není mnoho. Ve své postatě jde pouze o Microsoft a teoreticky Nintendo. Microsoft na své konzoli velmi zapracoval a například ovládání her pomocí technologie Kinect strhává ke hraní celé generace. Nový Xbox se tak objeví asi až na přelomu let 2012 a 2013.

Zdroj: GamePro

Autor článku