Hlavní navigace

Nalaďte počítač na vánoční vlnu

Vánoce se nezadržitelně blíží. Sváteční atmosféru si můžete navodit nejen ve vašem domě, ale také v počítači. Podívejte se na výběr tapet, spořičů obrazovky a dalších programů s vánoční tématikou.
Ondřej Špulák 1. 12. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Zapalujete každou adventní neděli jednu svíčku na věnci, který se nachází na svátečně prostřeném stole? Pokud chcete mít adventní věnec neustále na očích, můžete si jej přidat také v digitální podobě na plochu vašeho počítače v podobě doplňku nazvaného Advent. Stejně jako v případě klasického adventního věnce, také u toho elektronického se každou adventní neděli zapálí jedna svíčka, která postupně odhořívá. Tento adventní věnec lze pomocí myši přemístit na libovolné místo pracovní plochy vašeho počítače.

Pokud netrpělivě vyhlížíte příchod Štědrého dne, pak by vás mohl zaujmout také další vánočně laděný doplněk FREE Christmas Tree, určený na plochu vašeho počítače. Ten zobrazuje větvičku nebo stromeček doprovázený odpočtem času zbývajícího do Vánoc. Dalšími z řady vánočních stromečků na pracovní ploše, jsou i Desktop Christmas Tree a Desktop Tannenbaum, které můžete rovněž vyzkoušet.

Raději než svátečně laděný doplněk pro pracovní plochu byste přivítali novou tapetu s vánoční tématikou? Potom můžete sáhnout po animované tapetě Fruit Christmas Desktop Wallpaper, která zobrazuje vánoční jablko, okolo něhož se pohybují animované sněhové vločky. Povedenou dynamickou tapetou s vánočním motivem je také 3D Christmas Fireplace Screensaver, zobrazující vánoční stromeček s hořícím krbem. To vše za za zvukového doprovodu. Chcete-li mít na ploše Windows každý den jinou tapetu dle vašeho gusta, pak můžete použít také vlastní vánoční fotografie či obrázky stažené z internetu a nechat si je na ploše zobrazit pomocí některého z nástrojů pro automatickou záměnu tapet. Mezi povedené programy tohoto druhu patří například WallpaperChanger nebo Wallpaper Manager.

Milujete tradice a rádi byste svým blízkým zaslali vlastní originální vánoční pohlednici? Může si ji snadno vytvořit pomocí vašich fotografií a programu Card Creator. Hotovou pohlednici lze uložit jako obrázek a ten dále poslat e-mailem nebo vytisknout a odeslat poštou.

Nechcete-li nechat zahálet ani váš mobil nebo tablet, pak si můžete vybrat z nepřeberného množství vánočně laděných aplikací, tapet či her pro Android a iOS.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty