Hlavní navigace

Na Youtube už je možné nahrávat videa delší 15 minut

Videoportál Youtube dosud umožňoval nahrávání maximálně patnáctiminutových videí, což mnohé zbytečně limitovalo. Od nynějška už je přitom možné nahrávat videa libovolně dlouhá, ale s jednou podmínkou.
David Sillmen 11. 12. 2010

Sdílet

Mnozí uživatelé si stěžovali, že videoportál Youtube neumožňuje nahrávat videa delší patnácti minut. Bylo tak nutné je složitě dělit do několika bloků. Libovolně dlouhá videa mohli dosud nahrávat pouze vybraní prémioví uživatelé.

To se ale nyní mění. Mnozí se domnívali, že časový limit Youtube zavedlo kvůli omezené kapacitě serverů. Tak tomu ale není. Pravým důvodem byla snaha zamezit nahrávání autorsky chráněného obsahu. Ten je totiž většinou delší.

Nyní tak bude možné nahrávat i delší videa, ovšem tuto možnost dostanou pouze ti uživatelé, kteří se proti podmínkám serveru ještě neprohřešili. V opačném případě jim tato možnost bude odebrána.

Toto uvolnění umožňuje Youtube díky úspěšně pokračujícímu vývoji obsahové databanky Content ID, se kterou jsou nahrané materiály porovnány a díky které se zjistí, zda porušují autorská práva.

Zdroj: PCGH

Autor článku