Hlavní navigace

Na internet uniklo další sestavení Windows 10

Zatímco u předešlých vydání byly úniky z Redmondu docela časté, v případě Desítek tomu tak vůbec není. Microsoft zavedl lepší kontrolní mechanismy. Přesto nyní koluje éterem neoficiální ISO s buildem 10036.
Martin Tábor 16. 3. 2015

Sdílet

Kdo si ještě pamatuje na přípravy dřívějších verzí systému Windows, jistě mu na paměť přijdou i četné úniky vývojových buildů. Jsou to časy dávno minulé, protože Redmond zavedl po několika aférách s interními zaměstnanci mnohem silnější bezpečnostní opatření. Na druhou stranu si zase Technical Preview Windows 10 může nainstalovat každý zcela oficiální cestou, ale i to má své mezery. Poslední veřejné sestavení 9926 je staré zhruba dva měsíce, a tak očím širokých mas jistě unikne mnoho vývojových stádií, v nichž se mohou objevit vlastnosti, které finální verze nakonec nedostane.

Windows 10 build 10036

Nový neoficiální build 10036 tak může být ohledně informací docela příjemným osvěžením, avšak pravděpodobně pochází od některého z obchodních partnerů Microsoftu. Stále tak neobsahuje např. očekávaný prohlížeč Spartan a může být ochuzen dokonce o některé další funkce, kterých se třeba v další oficiální ukázce nabaží i „běžní smrtelníci“. Ať to je jakkoli, některé z novinek si můžete prohlédnout na výše přiloženém videu a na první pohled se změnila např. i stará ikona koše. Nyní patří do stejné rodiny jako ostatní ikony Windows 10. Dalším problémem je, že sestavení 10036 je poměrně nestabilní, a tak si je možná lepší počkat na příští Technical Preview, které je možná otázkou již jen několika dní.

Zdroj: winbeta.org

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty