Hlavní navigace

Microsoft vyrábí vlastní launcher pro Android

Již nejen Cortana, ale i nový launcher s názvem Arrow. Android je poslední dobou v centru zájmu Microsoftu a redmondská firma na konkurenční platformu migruje většinu služeb. Launcher je však nečekaná třešnička na dortu.
Martin Tábor 3. 8. 2015

Sdílet

Kdo někdy viděl obchod Google Play, asi dobře ví, že o nejrůznější motivy vzhledu a i kompletními launchery rozhodně nouze není. Android je totiž podobně modulární systém jako svět Linuxu, z něhož vychází. Launcher je pak samostatná aplikace, která se spouští při startu systému a vytváří grafické uživatelské rozhraní. Třeba oproti konkurenčních Windows Phone 8.1 (Windows 10 Mobile) tedy můžete mít Android v tisíc a jedné variantě.

Launcher Arrow od Microsoftu

O to větším překvapením je možná projekt Arrow od Microsoftu, který si klade za cíl vytvořit nový launcher pro Android, jenž by nesl redmondské logo. Zatím může betu testovat jen úzký okruh lidí, ale známo je, že Arrow sestává ze tří obrazovek, kde jedna zobrazuje kontakty, prostřední umožní přístup k aplikacím a poslední je pro poznámky. Microsoft již před rokem zkoušel alespoň zamykací obrazovku Tetra Lockscreen, avšak plán vydání není znám. Na druhou stranu – s Cortanou by si uživatelé Androidu a iOS mohli vcelku bohatě vystačit.

Zdroj: microsoft-news.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty