Hlavní navigace

Microsoft vylepšil emulátor Androidu pro Visual Studio

Pakliže jste dříve chtěli vyvíjet aplikace pro konkrétní platformu, bylo celkem běžné, že jste potřebovali rovněž operační systém stejného výrobce. Časy se možná mění k lepšímu a zajímavostí je např. Android Emulator od Microsoftu.
Martin Tábor 15. 3. 2015

Sdílet

Každý výrobce mobilních OS obvykle nabízí vlastní vývojářské nástroje a programátoři nemají jinou možnost, než alespoň jejich část při tvorbě nových aplikací využít.. Z toho pak vyplývají i konkrétní nativní programovací jazyky daných platforem apod. Jestliže byste tedy chtěli vyrobit aplikaci pro iOS, budete potřebovat desktopový systém OS X a znalost jazyka Objective-C, případně nového Swiftu. Pro Android můžete sice vyvíjet prakticky od Linuxu po Windows, avšak zase budete potřebovat znalost Javy plus řadu speciálních knihoven a funkcí určených přímo pro Android. Nu, a když se dostaneme k Windows Phone od Microsoftu, můžete vše výše zmíněné prakticky opět hodit za hlavu.

 

Visual Studio Android Emulator

Ideální volbou je zde pravděpodobně jazyk C#, případně C++ a občas si lze vystačit i s JavaScriptem. Když to shrneme, každý mobilní systém má své vlastní vývojáře, protože nikdo není schopen pojmout vše. Při současné situaci na trhu to může být pro Microsoft ovšem velká nevýhoda, jelikož platforma WP není úplně středem zájmu. Jeho nová politika se tak zřejmě snaží přilákat více programátorů mobilních aplikací k Visual Studiu. IDE v němž vznikají prakticky veškeré aplikace pro platformy od Microsoftu, tak dostane schopný emulátor OS Android, který asi jako jediný navíc poběží pod Hyper-V. Tvořit výkonné nativní aplikace pro Android či iOS v jazyce C# od Microsoftu je pak možno za pomoci softwaru Xamarin, s jehož autory Microsoft úzce spolupracuje. Visual Studio se tedy časem stane možná univerzálním vývojářským nástrojem, kterým bude možné do aplikací "cizích" platforem navíc jednoduše implementovat služby od Microsoftu.

Zdroj: neowin.net

Autor článku