Hlavní navigace

Microsoft vydal druhou ukázkovou verzi IE10

Tzv. Platform Previews vycházejí od raných vývojových stádií Internet Exploreru 9. Jejich cílem je předvést úroveň implementace nových technologií a připravit tak webové vývojáře na nadcházející platformu. Na jaké úrovni je v současné době IE10?
Martin Tábor 3. 7. 2011

Sdílet

IE10 Platform Preview 2 poskytuje vývojářům náhled na budoucí jádro Internet Exploreru. Nenabízí tudíž žádné pokročilé uživatelské rozhraní, ale veškerá pozornost je věnována pouze samotnému prostoru pro vykreslování webových stránek. Microsoft zároveň zpřístupnil další sadu testů na svých stránkách Internet Explorer Test Drive, jež jsou zaměřeny na testování funkčnosti nových technologií, případně jako výkonové benchmarky pro testování JavaScriptového enginu a dalších výkonově náročných záležitostí. Mezi ně rozhodně patří některé HTML5 technologie, hardwarová grafická akcelerace apod.

IE10 Platform Preview 2

Desátá generace IE bude nabízet již velmi slušnou podporu nových standardů. Od vydání IE9 roste počet webů, které jsou na HTML5 technologiích přímo vystavěny a velký počet webových stránek alespoň některé funkce z tého rodiny využívá, pakliže je na ně přistupováno z prohlížeče, který dané technologie zvládá. O něco větším tempem roste i míra využívání kaskádových stylů třetí generace. Přechod k poslední verzi HTML, jakožto majoritní vývojové platformě, lze podle posledních prognóz očekávat v průběhu roku 2012, kdy by jej měly začít využívat největší webové portály.

Bližší technické informace k aktuálnímu vydání jsou k dispozici zde.

Zdroj: microsoft.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty