Hlavní navigace

Microsoft varuje před stahováním Office 2010

Jak už bývá poslední dobou zvykem, Microsoftu se opět nepodařilo uhlídat funkční verzi jednoho ze svých produktů - Office 2010. Společnost však před jejím využíváním varuje. Může být zneužita pro šíření škodlivých programů.
David Sillmen 24. 5. 2009

Sdílet

Microsoftu se v poslední době nějak nedaří hlídat své přední produkty a unikaní mu v nejrůznějších verzích ven, kde se pak čile vyměňují na P2P sítích. Stalo se to už Windows 7 betě i Release Candidate a nyní to postihlo také Microsoft Office 2010. Jedná se o verzi, která má být v červnu oficiálně poskytnuta vybraným testerům na odladění. Zdaleka tak ještě není hotová, byť se dá víceméně dobře užívat. V tom ale není ten hlavní problém. Microsoft varuje natěšené uživatele od stahování neoficiálně uniklých verzí z P2P, a to jednoduše proto, že je nejrůznější kriminální živly využívají k distribuci škodlivých programů.

Částečně jde samozřejmě o snahu Microsoftu zabránit šíření verze, kterou nechtěl vypustit, částečně jde ale o oprávněné varování. Už Windows 7 Release Candidate byl využit pro rozšiřování malware. Ten se objevil hned v několika torrentech spolu s ním. Zástupce Microsoftu tak může tvrdit: „Pokud si stáhnete tento torrent, je tu velice dobrá šance, že si s ním do počítače natáhnete i nějaký neočekávaný malware.“

Zdroj: Technet blog

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty