Hlavní navigace

Microsoft si dělá opět zálusk na Yahoo

Zdálo se, že kapitola vyjednávání mezi Microsoftem a Yahoo už je u konce. Ovšem podle médií Microsoft opět projevil zájem na internetovém obrovi. Rád by ale získal jen část spojenou s vyhledáváním.
David Sillmen 2. 12. 2008

Sdílet

Prakticky od začátku tohoto roku se objevují spekulace a později i potvrzené zprávy o tom, že Microsoft chce posílit svou internetovou pozici koupí Yahoo. Ještě v první polovině roku nabízel za koncern horentní sumy, které značnou měrou přesahovaly jeho tržní kapitalizaci. Ovšem po vypuknutí celosvětové finanční krize, kterou Yahoo odneslo citelně, Microsoft už zájem nedeklaroval. Svým dílem k tomu přispěl i management Yahoo, který byl snad až příliš odmítavý v prvních jednáních.

Ovšem zdá se, že osudy těchto dvou obřích firem jsou stále provázány. Podle listu Sunday Times byla jednání mezi oběma subjekty obnovena. Microsoft už ale nechce celý koncern. Má zájem pouze na jeho nejvýznamnější částí – online vyhledávání. Za tuto oblast je Microsoft ochoten údajně zaplatit 20 miliard dolarů. To je logické, protože Microsoft většinu ostatních služeb Yahoo již ve vlastním portfoliu má a nechce dělat zbytečné akvizice. Zástupce ani jedné z firem se však k informaci nevyjádřil.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty