Hlavní navigace

Microsoft plánuje Office pro smartphony

Podle posledních zpráv plánuje redmondská softwarová firma vstoupit se svým známým kancelářským balíčkem i do mobilních vod operačních systémů jako Android či iOS. Pravdou je, že právě zde nechával Microsoft volnou půdu pro konkurenci velmi dlouho.
Martin Tábor 9. 11. 2012

Sdílet

Ve vodách mobilních operačních systémů dosud nebyl MS Office příliš frekventovaný pojem. Důvodem je, že Microsoft zkrátka této platformě nepřikládal vysokou důležitost a na „oficiálních“ Office z redmondu tak mohli dokumenty upravovat v podstatě pouze majitelé smartphonů se systémem Windows Phone. Ti ostatní, kterých je shodou okolností většina, se musí dosud spoléhat na povětšinou placené produkty třetích stran, kde je kompatibilita se staršími i novými XML formáty dokumentů z MS Office různá. Většina uživatelů, a především z řad firem, si však nějaké „náhradní“ řešení již našla, čemuž poměrně slušně napomohl i produkt Google Docs.

Údajný screenshot vývojové verze Office Mobile

Tato služba, která je v základu navíc zdarma, je zřejmě nejužívanějším řešením na Androidu. Majitelé iPhonu či iPadu mají k dispozici rovněž několik relativně použitelných možností. Po dlouhých letech spekulací je však aktuálně téměř jisté, že Microsoft chystá své vlastní Office právě i pro dvě zmíněné platformy, a nové větve kancelářského balíčku bychom se tak měli dočkat maximálně na jaře 2013. Tzv. Office Mobile by měl být pro prohlížení dokumentů nabízen zdarma, avšak pro editaci již bude nutné předplatné Office 365. Dále je velmi pravděpodobné, že i pro základní používání bude nutné zřízení účtu Microsoft Account. V aktuální situaci tak není vůbec jisté, zda Microsoft v nových vodách „neutone“ a mezi zaběhlou konkurencí si najde své místo.

Zdroj: telecompaper.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty