Hlavní navigace

Microsoft oficiálně představil nový tablet Surface 3

V květnu tohoto roku přijde na trh nový základní model tabletu Surface 3 a podle expertů by měl Microsoft zopakovat svůj deset měsíců starý úspěch s verzí Pro. Nová modelová verze Surface znamená definitivní tečku za systémem Windows RT.
Coudy 9. 4. 2015

Sdílet

Surface 3 Pro se již skoro rok prodává a na poli tabletů se těší stále více rostoucí popularitě. Podle Microsoftu má být základní model Surface 3 určen uživatelům, kteří nechtějí příliš utrácet, ale požadují plnohodnotnou verzi Windows, klávesnici a pero. Tablet bude opět pohánět procesor od firmy Intel, konkrétně poslední verze Atomu x7-Z8700 (Cherry Trail) na frekvenci 1,6 GHz. Displej bude 10,8 palce s rozlišením 1980 × 1280 a s poměrem stran 3:2. V základním provedení bude dodáván s 64 GB interní pamětí a 2 GB pamětí RAM s možností zakoupit si verzi až se 128 GB diskem, 4 GB RAM a podporou LTE. Tablet nebude mít žádný větrák a bude disponovat plnohodnotným portem USB.

Dobrou zprávou je, že tělo bude opět z kovu. Oproti verzi Pro nebude mít plně regulovatelný stojánek, nýbrž regulovatelný pouze ve 3 polohách. Další negativem je obsah základního balení, ve kterém bude klávesnice Type Cover a také stylus. Obě části bude ovšem samozřejmě možno dokoupit samostatně. Potěšující zpráva je, že Surface poběží na plnohodnotných Windows 8.1, samozřejmostí bude bezplatný přechod na Windows 10 a přibalená kancelářská sada Office 365. Cena pro náš trh ještě není oficiálně stanovena, ale v USA bude k dostání základní verze Surface 3 za 499 dolarů. Klávesnice Type cover vyjde na 129 dolarů a stylus na 49 dolarů. V první vlně prodejů bude dostupný na 26 trzích, takže bude k sehnání i na pultech evropských obchodů.

Zdroj: techcrunch.com

Autor článku