Hlavní navigace

Microsoft na Windows 10 pracuje dál. Nový build má číslo 10532

Jak již bylo předem známo, v Redmondu práce na Windows 10 neustaly, nýbrž jde o první operační systém, který bude vylepšován průběžně. Tak se i děje, přičemž se jen pár týdnů po vydání můžeme podívat na další novinky.
Martin Tábor 30. 8. 2015

Sdílet

Microsoft stihl za necelý měsíc po finálním sestavení pro testery uvolnit dva buildy. První, zveřejněný před deseti dny, nesl číslo 10525. Tím aktuálním je již build 10532, který je rovněž určen jen pro rychlý kanál testerů Windows Insider a přináší další zlepšení. Jestliže se někomu Desítky zdály po grafické stránce nedotažené nebo dokonce pozadu při srovnání s předešlímý verzemi, již první nové sestavení pro něj snad našlo odpověď.

Jednotný vzhled kontextových nabídek

Těžko říci, jestli Microsoft odlaďuje co nestihl nebo reaguje na zpětnou vazbu uživatelů, ale faktem je, že na vzhledu Windows 10 i měsíc od vydání dál výrazně pracuje. Prvním příkladem budiž odladění a sjednocení moderních kontextových nabídek napříč systémem. V nových buildech jsou prostorově méně skromné a všude by již měly vypadat stejně.

Nastavení barev pro záhlaví okna

Viditelná změna číslo dvě se týká barvy oken. V „RTM“ sestavení totiž na volbu barvy reagovaly ikonky na hlavním panelu, v nabídce Start a podbarvení v moderním rozhraní. Volitelně jste mohli zapnout i podbarvení celého panelu a nabídky Start. Záhlaví oken však zůstávalo vždy šedé. Nyní je tomu jinak a vzhled Windows 10 [10532] odpovídá znázornění výše. Kdy Microsoft vydá upgrade pro běžné uživatele zatím není známé, ale velká aktualizace se očekává na podzim.

Zdroj: winbeta.org

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty