Hlavní navigace

Microsoft dnes opraví přes 30 zranitelností

Měsíc utekl jako voda a opět je tu, pro záplaty Microsoftu již tradiční, druhé úterý v měsíci. Májová sada aktualizací údajně přijde s tři a třiceti opravami bezpečnostních zranitelností.
Martin Tábor 14. 5. 2013

Sdílet

I v květnu Microsoft pilně pracuje na opravách softwarových produktů a výsledkem je rovnou 33 bezpečnostních záplat, soustředěných cca do 10 jednotlivých aktualizací. Naštěstí, pouze dvě jsou tentokrát označeny jako kritické, což představuje na redmondské bezpečnostní stupnici vůbec nejzávažnější potenciální riziko. Opravy se dotkly opět velkého množství položek, do nichž spadají vlastně všechny dosud podporované desktopové verze Windows, dále IE verze 6 – 10 a Office 2010 SP1.

Windows Update v dotykovém rozhraní Windows 8 a RT
 

Další poměrně zajímavou záplatovanou položkou je tentokrát balíček rozšiřujících funkcí Windows Essentials 2012, který již delší dobu žádnou aktualizaci neobdržel, avšak po dlouhé době byly přeci jen nějaké ty nedostatky objeveny. Jak jsme psali již minulý měsíc, zbystřit by tentokrát měli uživatelé Windows 7 bez nainstalovaného SP1 (tedy tzv. RTM verze), pro kterou Microsoft ukončil podporu, tudíž se ve Windows Update již žádné aktualizace neobjeví. Vzhledem k tomu, že SP1 se již nějakou dobu instaluje automaticky, jedná se pouze o malé procento zákazníků, kteří si mohou Service Pack 1 stáhnout i manuálně a podporu Microsoftu tak jednoduše prodloužit až do roku 2020.

Zdroj: microsoft.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty