Hlavní navigace

Microsoft Bing podporuje Facebook

Internetový vyhledávač Bing z dílny společnosti Microsoft jako jeden z prvních zavádí podporu Facebooku a stává se tak více sociální, než konkurenti. Microsoft tímto krokem předběhl Google a zaskočil tak IT odborníky.
David Procházka 15. 6. 2010

Sdílet

Inovací ve vyhledávání se v posledních letech téměř bez výjimky ujímal Google. Microsoft ale nyní změnil svůj vyhledávač tak, že ve výsledcích hledání přináší nejen odkazy, ale také aktuální novinky z Facebooku. Bing je tak první vyhledávač, který zapojil Facebook a uživatelův profil do výsledků vyhledávání. Microsoft má ale se sociálními sítěmi dalekosáhlé plány. Již vloni zprovoznil vyhledávání v rámci sociální sítě Twitter a nyní přináší podporu také nejlidnatější sociální sítě světa, tedy Facebooku.

Pokud uživatel vyhledávače využívá obě sociální sítě, pak může prohledávat a komunikovat s oběma zároveň. Bing se snaží ukázat souvislosti mezi odkazy, počtem lidí, jež daný odkaz sdílí a dalšími zajímavými informacemi. Celkově tak Microsoft zaútočil na srdce těch uživatelů internetu, pro které jsou sociální sítě alfou a omegou života. Možná tak najde nové příznivce z řad sociálních sítí, možná se chce Microsoft jen blýsknout před Googlem, jehož majoritní podíl na poli internetových vyhledávačů jen tak někdo neohrozí.

Zdroj: DT

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty