Hlavní navigace

Michael Jackson zpomalil internet

Náhlá smrt zpěváka Michaela Jacksona šokovala svět a způsobila nebývalý nápor na nejrůznější internetové služby. Google se dokonce zprvu domníval, že se jedná o hackerský útok. Řada služeb byla výrazně zpomalena.
David Sillmen 27. 6. 2009

Sdílet

Internet se smrtí zpěváka Michaela Jacksona zažívá zátěžový test. Lidé doslova lační po informacích, které mají se zpěvákem či jeho smrtí něco společného. Informativní stránky jako například Wikipedia zažívají rekordní příval návštěvníků. V Google si dokonce chvíli mysleli, že čelí masivnímu hackerskému útoku, když se začaly objevovat miliony žádostí o výsledky spojené s Jacksonovým jménem. Dokonce i systém Google byl přetížen a poměrně citelně zpomalen.

Rovněž na Twitteru se začaly objevovat desítky tisíc zpráv nějak souvisejících s Michaelem Jacksonem. Služba tomuto náporu podlehla a nějakou dobu byla nedostupná. Další velké webové server jako AOL, Yahoo či CNN byly výrazně pomalejší než za běžného provozu. Zpěvákova videa na Youtube zažívají každou hodinu rekordní přístupy.

Experti ale varují, že hackeři už se chopili šance a začínají šířit emaily, které se tváří, jako že nabízejí nové informace o Jacksonově smrti. Nic takového v nich ale není. Naopak v nich můžete narazit na škodlivý kód, případně program shromažďující osobní informace.

Zdroj: Computerworld , Hackinthebox

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty