Hlavní navigace

Live Messenger uvolňuje místo pro Skype

Microsoft se rozhodl již nadále nejít dvěma cestami a od příštího roku zřejmě vsadí veškeré karty na draze pořízenou aplikaci Skype. Ta má oproti Live Messengeru v různých ohledech lepší technologie a celosvětově lepší marketing.
Martin Tábor 11. 11. 2012

Sdílet

Možná největší světový výrobce software se dostal po akvizici firmy Skype (za více než 8 miliard amerických dolarů) do poměrně zajímavé situace. Do té doby byl totiž známý komunikátor přímou konkurencí pro rovněž velmi rozšířeného IM klienta z jeho vlastní stáje – Live Messengeru. Ten je doposud součástí rozšiřujícího balíčku aplikací Windows Live Essentials 2012, který je zdarma dostupný pro Windows 7 a 8. Nové „Osmičky“ navíc obsahují rovnou po instalaci IM klienta v novém dotykovém rozhraní, jenž je určen právě pro síť Messengeru od Microsoftu.

Windows Live Messenger 2012

Jeden z „klasických“ postupů při koupi konkurenční společnosti, totiž její zrušení, by ovšem od redmondského giganta zřejmě nebyl i díky oblíbenosti Skypu příliš rozumný krok, a tak doposud existovaly obě komunikační platformy stále vedle sebe. I když viditelné změny přicházejí jenom pomalu, Microsoft na odstranění dané schizofrenie již pracuje dlouhodobě, a tak je v dnešní době komunikace po Skypu již z velké části zajišťována právě původními servery Live Messengeru. Navíc je poslední verze Skypu již plně integrována i s novým účtem MS Account. Zřejmě konečný verdikt tak hovoří právě ve prospěch koupené platformy a definitivní konec Live Messengeru, se kterým se již nadále nepočítá, je pro většinu světa (snad kromě Číny) stanoven na březen 2013.

Zdroj: reddevnews.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty