Hlavní navigace

Linus Torvalds zavítá na konci října do Prahy

V rámci série konferencí, které se chystají ve dnech 23. až 25. října 2011 se sjede do Prahy celá řada významných vývojářů Linuxu. Nebude mezi nimi chybět ani Linus Torvalds. Celkem se bude jednat o tři konference na různá témata.
Martin Tábor 8. 10. 2011

Sdílet

V poslední třetině října 2011 bude Praha hostit tři linuxové konference pod záštitou sdružení Linux Foundation. V pozici partnera akce za Českou republiku je zároveň společnost Liberix. Členové sdružení Linux Foundation jsou světoznámé společnosti, které mají ze specifických důvodů zájem na dalším rozvoji Linuxu. Z nejvýznamějších členů můžeme jmenovat např. IBM, Fujitsu, Oracle, AMD, Google a další světoznámí hráči.

Konference v Praze

Témata jednotlivých konferencí, které se uskuteční v pražském Hotelu Clarion, budou následující:

  • Linux Kernel Summit,
  • LinuxCon Europe,
  • Embedded Linux Conference Europe (ELCE).

Program konferencí bude zahrnovat i vystoupení Linuse Tovaldse a představitele několika nejvíce exponovaných firem z oblasti linoxových řešení v čele se společností Red Hat. V poslední době se stal vývoj linuxového jádra poněkud překotným, a tak můžeme jen doufat, že daná konference přinese v této oblasti alespoň malé zlepšení i v oblasti lepší koordinace jednotlivých přispěvatelů zdrojového kódu.

Zdroj: linuxfoundation.org
 

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty