Hlavní navigace

LG sází na Android

Také společnost LG se rozhodla vsadit na operační systém Android od Google. Bude na něm postavena celá řada výrobků LG. Již na podzim by se měl objevit smartphone a tablet s Androidem.
David Sillmen 8. 7. 2010

Sdílet

Zprávy o tom, že společnost LG hodlá vybavovat své přístroje operačním systémem Android, prosakují už nějakou dobu. Nyní však byly oficiálně potvrzeny. Na podzim se má objevit smartphone s operačním systémem od Google. Ještě do Vánoc by pak měl následovat tablet rovněž postavený na Androidu. Pokud jde o využitý hardware tabletu, LG ještě neučinilo žádné specifikace, pouze vágně prohlásilo, že půjde o nejlepší dostupný hardware.

V případě smartphonů jsou věci konkrétnější. Na podzim se objeví telefony Optimus One a Optimus Chic, oba se systémem Android 2.2 (Froyo). Optimus One bude disponovat procesorem OMAP3630, 3,8palcovým displejem a nabídne HD podporu. O Optimus Chic se toho ví méně, pravděpodobně se ale bude jednat o telefon zaměření na interakci v rámci sociálních sítí.

LG však uvedením přístrojů s Androidem nemíní zavrhnout ani platformu Windows Phone 7. Do budoucna ale bude velmi záležet na tom, zda bude konkurenceschopná.

Zdroj: OSI

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty