Hlavní navigace

Kompletní správa počítače s aplikací Remo MORE

<p>&#160;</p>
Vyčistěte a zrychlete svůj počítač bezplatnou aplikací, která vám pomůže zbavit se nepotřebných souborů, odstranit chyby v registru, zrychlit internetové připojení a také umožní vzdáleně monitorovat počítač.
Roman Polášek 21. 11. 2014

Sdílet

Aby byl počítač stále v dobré kondici, je třeba se starat o čistotu systému. Jednou z výborných aplikací v této oblasti je Remo MORE, která je zkratkou slov Manage, Optimize, Recover a Enhance. Ta znamenají správu, optimalizaci, obnovení a zlepšení, což velmi dobře vystihuje, k čemu je aplikace určena.

Bezplatně a jednoduše

Aplikaci si můžete, jako vždy, stáhnout přímo ze Stahuj.cz. Kromě omezení několika pokročilých funkcí je nabízena zdarma bez časového omezení. Její instalace je velmi snadná a neobsahuje žádné nepříjemné překvapení. Jediným nedostatkem je, že je vybavena pouze rozhraním v angličtině.

Rychlé vyčištění po instalaci

Ihned po instalaci a prvním spuštění aplikace proskenuje veškeré oblasti systému a nalezne možné problémy, které je schopna odstranit. Po dokončení vás bude aplikace informovat o výsledku a zobrazí nalezené problémy rozdělené do jednotlivých kategorií. Poté si můžete vybrat, zda necháte všechny problémy odstranit automaticky jedním kliknutím, nebo si zvolíte jen vybrané oblasti.

<p>Ihned po spuštění aplikace zahájí skenování</p>

Ihned po spuštění aplikace zahájí skenování

Ihned po spuštění aplikace zahájí skenování

<p>Po dokončení vás bude aplikace informovat o výsledku</p>

Po dokončení vás bude aplikace informovat o výsledku

Po dokončení vás bude informovat o výsledku

Nabídka nástrojů

Aplikace je tvořena spoustou utilit, které jsou rozděleny mezi 4 hlavní oblasti v přehledném rozhraní tvořeném populárními dlaždicemi. Přistupovat k nim můžete také prostřednictvím nabídky při horním okraji okna nebo kontextové nabídky ikony v oznamovací oblasti.

<p>Kompletní nabídka nástrojů</p>

Kompletní nabídka nástrojů

Kompletní nabídka nástrojů

Mezi aplikacemi pro správu naleznete defragmentaci souborů na disku, statistiku využití pevného disku, správu napájení, možnost naplánování vypnutí počítače, trvalé mazání dat i volného místa na disku, zabalení souborů a jejich vypálení na optický disk či správce souborů s možností ochrany tajných dokumentů heslem. Mezi nástroji naleznete rovněž monitoring většiny hardwarových komponent vašeho počítače.

<p>Nabídka nástrojů pro správu systému</p>

Nabídka nástrojů pro správu systému

Nabídka nástrojů pro správu systému

V nástrojích pro optimalizaci systému můžete využít čištění soukromých informací, čištění registru, nástroj pro nalezení duplicitních souborů a také optimalizaci využití operační paměti počítače.

<p>Jednou z funkcí aplikace je defragmentace pevného disku</p>

Jednou z funkcí aplikace je defragmentace pevného disku

Jednou z funkcí aplikace je defragmentace pevného disku

V oblasti obnovy dat aplikace nabízí nástroje pro jejich zálohu a poté zpětné obnovení, či pro opravu poškozených souborů.

Poslední kategorie utilit pak obsahuje možnosti urychlení internetového připojení, spouštění operačního systému nebo další doporučení, která aplikace dokáže provést, aby byl váš počítač rychlejší.

Jednou z dalších funkcí je možnost pravidelného čištění počítače, které lze aktivovat v nastavení. Rovněž v něm naleznete i možnost určení, které oblasti budou optimalizovány pomocí funkce vyčištění jedním kliknutím nebo možnost automatických aktualizací aplikace.

<p>V nastavení si můžete naplánovat pravidelnou kontrolu systému</p>

V nastavení si můžete naplánovat pravidelnou kontrolu systému

V nastavení si můžete naplánovat pravidelnou kontrolu systému

Remo MORE si zaslouží pochvalu za jednotný vzhled všech utilit, který je tvořen velkými dlaždicemi. Výhodou je především snadné ovládání prostřednictvím dotykové obrazovky.

<p>Vzhled jednotlivých aplikací je sjednocený a velmi přehledný</p>

Vzhled jednotlivých aplikací je sjednocený a velmi přehledný

Vzhled jednotlivých aplikací je sjednocený a velmi přehledný

Také pro mobilní zařízení

Kromě počítačů se systémem Windows výrobce podporuje také mobilní platformy. Můžete tak spravovat a optimalizovat i mobilní zařízení s iOS a Androidem. Výrobce rovněž plánuje brzy přinést na trh také verzi pro Windows Phone.

Hromadná správa po registraci

Jestliže budete spravovat více zařízení aplikací Remo MORE, můžete také využít možnost jednotné webové správy. Po bezplatné registraci získáte přístup do webové administrace, kde můžete přidat svá zařízení. Poté můžete přímo ve webovém prohlížeči vidět spoustu statistik každého z nich. Dozvíte se množství problémů, které dokáže aplikace na počítači odstranit, o využití paměti a pevných disků, nebo také o aktuální teplotě disku.

<p>Webová správa zařízení připojených k jednomu účtu</p>

Webová správa zařízení připojených k jednomu účtu

Webová správa zařízení připojených k jednomu účtu

Mějte na paměti, že pokud přidáte zařízení ke svému účtu, nelze aplikaci odinstalovat obyčejným způsobem. K odinstalaci je třeba hlavní číselné heslo, které naleznete po přihlášení do webové správy v nastavení.

Bohužel bezplatná verze je omezena na pouhá dvě zařízení u jednoho účtu. Mezi další omezení patří nemožnost odstranění duplicitních souborů, opravy poškozených souborů, aktualizace ovladačů, omezení funkcí rodičovské kontroly nebo obnovení souborů do maximální velikosti 1 GB. Tato omezení jsou však odůvodnitelná, jelikož prodej licencí s těmito pokročilými funkcemi financuje vývoj celé aplikace.

Výborný pomocník pro každé zařízení

S aplikací Remo MORE již nebudete muset mít spoustu různých programů, kterými budete moci čistit a optimalizovat systém. Remo MORE obsahuje spoustu utilit, jejichž pomocí kompletně zvládnete vyčištění i monitoring systému. I v základní bezplatné verzi aplikace nabízí mnoho možností, které často vůbec nenajdete v systému. Jestliže vám záleží na tom, aby byl váš počítač neustále v dobré kondici, jistě Remo MORE vyzkoušejte.

Autor článku