Hlavní navigace

Kaspersky Security Scan: nový bezplatný nástroj pro kontrolu zabezpečení

Firma Kaspersky Lab vydala nový freewarový bezpečnostní nástroj Kaspersky Security Scan, kterým lze zkontrolovat zabezpečení osobního počítače. V případě zjištěných problémů pak nabídne možnosti, jak dané riziko odstranit.
Martin Tábor 13. 7. 2012

Sdílet

Nová aplikace je určena pro operační systém Windows a jejím cílem je nalézt potencionální bezpečnostní rizika v imunitě systému a posléze nabídnou řešení. Ta mohou spočívat buď v odlišné konfiguraci nebo použití již komerčního nástroje. Security Scan v sobě obsahuje nejnovější detekční technologie, které jsou obsaženy i v ostatných programech firmy Kaspersky a umožňuje tak kromě nalezení potenciálních „děr“ v zabezpečení i odhaleníí již přítomné nákazy.

Kaspersky Security Scan 12.0.1.117

Díky velmi jednoduché instalaci a odinstalaci je tak tato utilita vhodná primárně pro uživatele, kteří na Windows nepoužívají žádný antivirus a chtějí si ověřit, zda je systém „zdráv“. Další možnost využití však spočívá v nainstalování na počítač, kde nějaký antivirus sice trvale běží, avšak uživatel chce systém prověřit pomocí jiné technologie. V tomto případě je Security Scan uzpůsoben tak, že by s jinými bezpečnostními nástroji neměl přijít do konfliktu. Co se týče kontroly samotné, jedná se skutečně o jednorázové řešení bez přítomnosti ochrany v reálném čase apod. I přesto však může určitě nový nástroj mnoha uživatelům přijít vhod.

Zdroj: kaspersky.com
 

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty