Hlavní navigace

iPad nesmí do Izraele

Izraelští celníci na hranicích překvapeným lidem zabavovali dovážené tablety iPad. Oficiálním důvodem je nekompatibilita aktuálních iPadů s izraelskými standardy platnými pro bezdrátový internet.
David Sillmen 15. 4. 2010

Sdílet

K poněkud zvláštní akci přistoupila izraelská vláda, když zjistila, že aktuální verze tabletu iPad od Apple není kompatibilní se standardy pro bezdrátový internet, které v této blízkovýchodní zemi platí. Ministerstvo pro komunikaci na základě tohoto zjištění zakázalo dovoz iPadů do země. A to tak striktně, že překvapeným lidem, třeba i turistům, na letišti (zdokumentované případy se týkají letiště v Tel Avivu) přístroje celníci nekompromisně zabavili. Lidé, kteří iPad do země přivezou, jsou ostatně vyzýváni, aby ho dobrovolně na celnici odevzdali.

Aktuální verze iPadu jsou určeny pouze pro severoamerický trh, kde technologie bezdrátového internetu fungují na nižších frekvencích. V Izraeli, který využívá podobný systém jako většina evropských zemí, pak může provozování internetu na iPadu způsobit problémy. Otázkou ale je, zda skutečně je nutné iPady zabavovat. Podle všeho se tak děje proto, že iPad nedostal povolení k prodeji v Izraeli. iPad pro zbytek světa už se chystá a pochopitelně bude kompatibilní s evropskými i izraelskými wifi strandardy. Zatím je ale zřejmě dobré vyčkat i z dovozem k nám.

Zdroj: Haaretz

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty