Hlavní navigace

iOS 7 má být první skutečně revoluční vydání

Apple chystá novou verzi mobilního systému iOS, která má být však oproti všem předchozím vydáním skutečně revolučním krokem. iOS je totiž poměrně konzervativní systém, který od roku 2007 nijak radikálně nezměnil design.
Martin Tábor 4. 4. 2013

Sdílet

Mobilní operační systém od Applu je již od roku 2007 a vydání prvního iPhonu v podstatě  zcela typický řadou prvků, jako je vzhled a chování ikon na hlavní obrazovce. Oproti konkurenčním systémům v podobě Androidu či mobilních platforem Microsoftu lze říci, že se za šest let po stránce designu GUI změnilo na iPhonech, iPodech i iPadech minimum. Vzhled iOS 7, připravovaný již pod vedením nového šéfa Jony Iveho, má být tedy v podstatě první skutečnou revolucí v historii „jablečné“ mobilní platformy.

Apple iPhone 5 s iOS 6

Podle Iveho má dojít k „většímu zploštění“, což jistě evokuje rozhraní konkurenčních Windows Phone 8. Díky rozsáhlejším změnám by si podle některých zdrojů mohlo sedmé vydání iOS vyžádat neobvykle velké zdroje, především v oblasti počtu programátorů a designérů, což by následně mohlo oddálit příchod OS X 10.9. Na první bližší informace si však počkáme zřejmě do letní konference WWDC.

Zdroj: theverge.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty