Hlavní navigace

Internetová seznamka vykradla data z Facebooku

A je to tu zase! Téma nedostatečného zabezpečení osobních dat na Facebooku se znovu dostává na stůl. Děje se tak kvůli internetové seznamce, která bezostyšně vykradla nechráněné profily na Facebooku.
David Sillmen 5. 2. 2011

Sdílet

Na první pohled vypadá web Lovely-Faces.com jako tisíce jiných seznamovacích služeb. Ovšem za líbivou fasádou se neskrývá nic jiného než vykradené profily ze sociální sítě Facebook. Přesněji řečeno – tvůrci seznamky využili dat z otevřených profilů. Ale i to podmínky Facebooku zakazují. Mark Zuckerberg a spol. proto již chystají právní kroky. Zakladatelé Lovely Faces však tvrdí, že chtěli jen upozornit na nedostatečné zabezpečení dat na Facebooku.

Seznamka Lovely Faces je založena na obličejích. Je možné si tak vybrat jak podle pohlaví či národnosti, tak podle rysů v obličeji. Za tímto účelem projeli tvůrci seznamky na milion profilů na Facebooku, z něhož pak vyfiltrovali zhruba 250.000 použitelných profilů. Když se chcete prostřednictvím Lovely Faces seznámit, budete přesměrování na profil dotyčného na Facebooku. Na webu Lovely Faces je k nalezení i několik tisíc Čechů a Češek.

Zdroj: PCGH

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty