Hlavní navigace

Internet Explorer 11 konečně i ve Windows 7

Podobně jako v případě Internet Exploreru 10 si dal Microsoft i tentokrát poměrně na čas. Nicméně finální IE 11 pro starší Sedmičky je konečně zde a do čistě "desktopového" systému tak přináší pár technologických "drobečků" z Windows 8.1.
Martin Tábor 17. 11. 2013

Sdílet

Zánovní Internet Explorer 11 sice na první pohled nepřináší nic nového, ale pod pokličkou se přeci jen nějaká ta zásadnější vylepšení najdou. Na platformě Windows 8 je součástí upgradu Windows 8.1, a tak uživatelům, kteří nový nternet Explorer chtějí vyzkoušet, nezbývá, než aktualizovat celý operační systém. Jinak je tomu ovšem u starších Semiček, pro které Microsoft již připravil IE 9, 10 a aktuálně je na pořadu dne konečně i nová „Jedenáctka“. Jak již bylo naznačeno, plochým vzhledem je zcela shodná s IE 10, avšak uživatelé Windows 7 se mohou těšit alespoň z vyššího výkonu a některých nových funkcí a schopností pokročilých technologií HTML5.

Internet Explorer 11 RTM ve Windows 7 SP1

Asi po měsíci od vydání Windows 8.1 se tak i uživatelé stále oblíbených Sedmiček dočkali vylepšené podpory webových standardů, rychlejšího běhu webových aplikací, lepší bezpečnosti a především i podpory WebRTC a hardwarové akcelerace WebGL (v nových Mapách Bing). Zpracování JavaScriptu by mělo být oproti IE10 rychlejší dokonce o 9 procent. Čeho se naopak uživatelé Windows 7 nedočkají je synchronizace záložek, jež dostupná skutečně jen v systému Windows 8.1. Možnosti IE11 jde vyzkoušet např. v nových aplikacích IE Test Drive. Kromě automatického šíření skrze Windows Update, je možné provést instalaci manuálně, a to stažením např. z této stránky.

Zdroj: engadget.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty